Opis przepisu
Dzisiaj będąc w większym supermarkecie rzuciła mi się biała czekolada Wedla z cząsteczkami mango oraz chrupkami- nigdy wcześniej takiej nie jadłam. Wiedziałam, że muszę ją kupić i coś koniecznie z niej zrobić 🙂 Padło na rogaliki drożdżowe, do których ta czekolada pasowała jak ulał. Jak dla mnie strzał w dziesiątkę. Rogaliki wyszły mięciutkie, delikatne, puszyste, a nadzienie o posmaku mango sprawiało, że na jednym ciężko było poprzestać. Z przepisu wychodzi 12 większych rogalików. Ich wierzch posypałam jeszcze przed wsadzeniem do piekarnika cukrem trzcinowym, który przypieczony smakuje jeszcze lepiej niż cukier puder.
Przepis na: Rogaliki drożdżowe z białą czekoladą
Składniki:
- 500 g mąki pszennej
- 7 g drożdży instant
- 4 łyżki cukru
- 80 g rozpuszczonego masła
- 250 ml ciepłego mleka
Dodatkowo:
- 1 tabliczka białej czekolady Wedla z cząstkami mango i chrupkami
- 1 jajko do wysmarowania rogalików
- 1 łyżka cukru trzcinowego
Zobacz również:
Rogaliki drożdżowe z białą czekoladą - przepis krok po kroku
Krok 2
Krok 3
Krok 4
Krok 5
Komentarze