Placuszki jogurtowe z bananami są świetnym pomysłem na proste i bardzo smaczne śniadanie! Nie tylko na weekend, ponieważ ich czas wykonania nie powinien przekroczyć 15 minut. Co ważne to to, że konsystencja ciasta powinna być dość gęsta, wtedy placuszki ładnie rosną (jak typowe pancakes) i robią się puchate. Najlepiej smakują posypane cukrem pudrem oraz z konfiturą brzoskwiniową (moim zdaniem idealnie pasuje do bananów).
Przepis na: Placuszki jogurtowe z bananami
Składniki:
- 200 g jogurtu naturalnego gęstego
- 1 łyżka oleju
- 2 jajka
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka miodu
- 1,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 banany
- brzoskwinie (naturalnie owocowe) firmy Stovit
Zobacz również:
Placuszki jogurtowe z bananami - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Komentarze
Czy można użyć mąkę bezglutenową.Pozdrawiam
Myślę, że tak, ale może (chociaż nie musi) być potrzebna lekka modyfikacja ilości mleka w zależności od użytego rodzaju mąki.
Placuszki pierwsza klasa!