Paprykowe nachosy

5/5 (19 ocen)

Ilość porcji

2

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

10 min + pieczenie

Opis przepisu

Komu znudziły się chipsy, popcorn podczas oglądania filmów, seriali? Ja za nimi nie przepadam więc mam do zaproponowania domowe zapiekane paprykowe nachosy. No może nie takie do końca domowe ponieważ użyłam gotowych tortilli, które zostały mi z http://poprostupycha.com.pl/enchillada-z-kurczakiem/. Z czasem sama wynajdę przepis na nachosy, lecz dziś polecam mega szybkie i proste do zrobienia tortillowe nachosy, które sprawdzą się równie świetnie jako przekąska do piwa. Będą smakować jeszcze lepiej jak zrobisz bądź kupisz do nich różne sosy np: czosnkowy, ketchup, pesto z bazylii. Ja zrobiłam swój sos czosnkowy na bazie dużej ilości czosnku i mieszanki przypraw… No po prostu pycha!

Przepis na: Paprykowe nachosy

Składniki:

  • 2 tortille
  • 3 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • szczypta oregano
  • 3 dag żółtego sera
Wyślij emailem

Paprykowe nachosy - przepis krok po kroku


Krok 1

Paprykowe nachosy

Tortillę kroimy w małe trójkąty, podsmażamy je na suchej patelni przez kilka sekund z obu stron.


Krok 2

Paprykowe nachosy

W miseczce mieszamy oliwę z oliwek, paprykę słodką oraz oregano. Za pomocą kuchennego pędzelka smarujemy czerwoną masą nasze lekko podsmażone nachosy.


Krok 3

Paprykowe nachosy

Nakładamy je po równo do dwóch kokilek. Żółty ser (u mnie mozzarella) ścieramy na tarce o drobnych oczkach, posypujemy nim nachosy, zapiekamy je w nagrzanym piekarniku do 190 stopni przez 5 minut. Smacznego!  


Paprykowe nachosy

Paprykowe nachosy

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 19

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments