Naleśniki ze szpinakiem i fetą w wersji zapiekanej z pomidorem i mozzarellą są przepyszne. To pyszny, wegetariański pomysł na obiad. Naleśniki wyglądają i smakują świetnie. Rozpływają się w ustach!
Naleśniki ze szpinakiem
Do moich naleśników dodałam super szybki farsz składający się z czerwonej cebuli, szpinaku, czosnku i fety. Jeśli masz ochotę to możesz dodać także grillowanego kurczaka. Takie naleśniki ze szpinakiem i fetą to pyszny oraz sycący pomysł na obiad dla całej rodziny! Na ciepło smakują najlepiej. Bardzo lubię je w wersji zapiekanej z plasterkami pomidora i mozzarelli. No jak dla mnie palce lizać!
Przepis na: Naleśniki ze szpinakiem i fetą
Składniki:
Ciasto na naleśniki:
- 1 jajko
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 i 1/2 szklanki wody gazowanej
- 1 szklanka mleka
Farsz:
- 2 łyżki oleju
- 1/2 czerwonej cebuli
- 650 g szpinaku (rozdrobnionego np. mrożonego)
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki sera feta np. półtłusty
- szczypta soli i pieprzu
Dodatkowo:
- 120 g mozzarelli w zalewie
- 1 pomidor
Zobacz również:
Naleśniki ze szpinakiem i fetą - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Na każdego naleśnika nakładamy po 2 płaskie łyżki farszu i zwijamy w dowolny sposób (ja zwijałam jak krokiety).
Krok 3
Komentarze
Ja zalewam beszamelem na wierzch ukladam plastry mozzarelli i zapiekam 🙂
Muszą być przepychota! ❤️
Są tak pyszne , że szok ! są u mnie od dziś numerem jeden !
Super! Cieszę się, że smakują 🙂
Odkąd zobaczyłam te naleśniki, zrobiłam je już trzy razy, bo są przepyszne :PP
Moje nalesniki nie wyszły az tak równiutko i pieknie, ale były równie smaczne….