Miodowe piersi z kurczaka

4.3/5 (12 ocen)

Ilość porcji

2-4

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

40 min

Miodowe piersi z kurczaka

Powiem Wam szczerze, że pierwszy raz jem takie danie jak miodowy kurczak. Kilka razy się do tego przymierzałam, lecz zawsze kończyło się na zrobieniu czegoś innego. Wydawało mi się, że kurczak i miód- to połączenie nie może smakować dobrze… A jednak! Zaskakująco smakuje rewelacyjnie, jedynie polecam natarcie kurczaka miodem i przyprawami dzień wcześniej aby fajnie nimi przesiąknął 🙂 Do tego młode ziemniaczki z koperkiem… Mniam!

Przepis na: Miodowe piersi z kurczaka

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 2 łyżki miodu
  • szczypta przyprawy do kurczaka
  • szczypta curry
  • szczypta oregano
  • 1 łyżka oliwy

Dodatkowo:

  • młode ziemniaczki
  • koperek
  • 1 łyżeczka masła
Wyślij emailem

Miodowe piersi z kurczaka - przepis krok po kroku


Krok 1

Miodowe piersi z kurczaka

Kurczaka kroimy w większe kawałki, nacieramy miodem, przyprawami- najlepiej zostawić na noc w lodówce. Smażymy z obu stron na oliwie. Podajemy z ziemniaczkami i koperkiem. Smacznego!


Miodowe piersi z kurczaka

Miodowe piersi z kurczaka

Średnia ocena 4.3 / 5. Ilość głosów: 12

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments