Pierniczenia czas start! Uwielbiam własnoręcznie lukrowane miodowe pierniczki… Szczerze mówiąc nie robię ich za często lecz kiedy już przychodzą Święta to jest to dla mnie niesamowita frajda 🙂 W prawdzie pół kuchni dodatkowo zostało polukrowane lecz czego się nie robi dla pięknych i pysznych pierniczków! Oczywiście, aby wyszły pyszne najważniejszy jest wysokiej jakości miód… Zazwyczaj mam go od znajomego pszczelarza lecz tym razem chciałabym Wam polecić miód akacjowy firmy Stovit.
Przepis na: Miodowe pierniczki
Składniki:
- 100 ml miodu akacjowego firmy Stovit
- 2 łyżki zimnego masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 jajko
- 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka kakao
- 2 łyżki przyprawy korzennej do piernika
Zobacz również:
Miodowe pierniczki - przepis krok po kroku
Krok 1
Piec w temperaturze 190ºC przez 10 – 12 minut lub do zarumienienia brzegów.
Komentarze
śliczne 😉 ja robię troszkę inaczej, ale także z miodem 🙂
Piękne pierniczki.Nie wyobrażam sobie bez miodu. Miód akacjowy brzmi kusząco 🙂