Opis przepisu
Mazurek kajmakowo-porzeczkowy to takie słodko kwaśne połączenie, na kruchym cieście. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Przygotowałam go w kształcie kolorowej pisanki Wielkanocnej. Początkowo miał być tylko z masą kajmakową jednak stwierdziłam, że będzie zdecydowanie za słodki więc użyłam do niego mojego własnoręcznie robionego dżemu z czarnej i czerwonej porzeczki. Moim zdaniem w takim wydaniu smakuje naprawdę świetnie.
Przepis na: Mazurek kajmakowo – porzeczkowy
Składniki:
- 2 żółka
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżki cukru pudru
- 200 g miękkiego masła
Dodatkowo:
- 1/2 słoiczka dżemu porzeczkowego
- 1/2 puszki masy kajmakowej / krówkowej
- ozdobna kolorowa posypka
Zobacz również:
Mazurek kajmakowo – porzeczkowy - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2

Komentarze