Co na dzisiejszy obiad? Dalej się zastanawiasz? Przychodzę Ci z pomocą! Makaron z kurczakiem, szpinakiem, oliwkami, czosnkiem i fetą to świetna propozycja na szybki do przygotowania obiad. Całość zajmie Ci do 30 minut.
Przepis na: Makaron z kurczakiem, szpinakiem i fetą
Składniki:
- 250 g makaronu z czosnkiem niedźwiedzim
- 1 cebula
- 350 g piersi z kurczaka
- 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
- 3 ząbki czosnku
- 50 g oliwek zielonych z czerwoną i żółtą papryką oraz oliwą z oliwek Stovit
- 400 g świeżych liści szpinaku lub mrożony, rozdrobniony
- 80 g sera Feta
Zobacz również:
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i fetą - przepis krok po kroku
Wykonanie:
Makaron gotujemy według wskazań producenta w osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na większej patelni na małej ilości oleju, dodajemy pokrojonego kurczaka oraz posypujemy przyprawą do kurczaka. Po 5 minutach dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekane oliwki oraz rozdrobniony, rozmrożony szpinak (można dodać świeże liście szpinaku). Mieszamy co chwilkę i po ok. 10 minutach dodajemy ser Feta, doprawiamy do smaku np. ziołowym pieprzem, solą, świeżymi listkami bazylii lub kolendrą. Podajemy z ugotowanym i odcedzonym makaronem.
Komentarze