Po wakacyjnym odpoczynku nadeszła pora na szkołę, codzienne obowiązki. Czas przestawić się na planowanie śniadań, obiadów, lunchboxów tak, aby jak najbardziej usprawnić i jak najlepiej zorganizować sobie czas oraz przede wszystkim nie chodzić głodnym 🙂 Pewnie często szukasz przepisów na szybki i pyszny obiad, który możesz sobie przygotować na minimum 2, 3 dni do przodu. Przygotowałam dla Was niesamowicie smaczną propozycję, która z pewnością przypadnie Wam do gustu.
Kurczak w serowej panierce wraz z pieczonymi ziemniakami smakuje niesamowicie. Jako dodatek polecam lekką sałatką na bazie mixu sałat, pomidorków koktajlowych, oliwek, zielonego ogórka, sera sałatkowego w kostce, którą doprawiamy miksturą olei Hepa.
Mikstura Olei Hepa to unikatowe połączenie 3 olejów z ekstraktem z ostropestu. Tak dobrana kompozycja sprawia, że jest to jedyna mikstura na rynku, która w swoim składzie zawiera zarówno sylimarynę, jak i fosfolipidy, związki które pomagają w codziennej regeneracji oraz prawidłowym funkcjonowaniu wątroby.
Ekstrakt z ostropestu:
- wspomaga regenerację komórek wątroby oraz chroni ją przed działaniem czynników zewnętrznych
- chroni wątrobę przed uszkodzeniem oksydacyjnym wywołanym przez wolne rodniki
- wspiera oczyszczanie organizmu z toksyn
- wspomaga trawienie i produkcję żółci
Więcej informacji na www.drgaja.pl
Z przepisu wychodzi danie dla dwóch osób.
Przepis na: Kurczak w serowej panierce
Składniki:
- 500 g piersi z kurczaka
Panierka:
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki mąki
- 1 jajko
- 100 g żółtego sera
- szczypta soli, pieprzu, przyprawy do kurczak, curry
Sałatka:
- 400 g mix sałat z rukolą
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 1/2 ogórka zielonego
- 1 łyżka oliwek
- ser biały sałatkowy w zalewie (w kostce)
- 4 łyżki Mikstury Olei HEPA Dr Gaja olej z ostropestu, z czarnuszki, lniany
Dodatkowo:
- pieczone ziemniaki z koperkiem
Zobacz również:
Kurczak w serowej panierce - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Mix sałat mieszamy z pokrojonymi pomidorkami, oliwkami, ogórkiem. Następnie posypujemy serkiem w kostce oraz polewamy miksturą olei do smaku.
Komentarze
W zeszłym tygodniu zrobiłam, generalnie bardzo dobre, ale albo dałam za mało soli do panierki i przyprawy do kurczaka albo lepiej sobie przyprawić też mięso 😉
Prawdopodobnie tak, za mało soli lub przypraw 🙂
Generalnie mój smak ❤️ tylko gdzie popełniłam błąd jeśli panierka nie kleiła się do kotleta, a bardziej rozpłynęła po patelce
Hmm, a czy na pewno była dana właściwa ilość mąki?
Wydaje mi się że tak, aczkolwiek będę musiala zrobic drugie podejście do nich
Trzymam w takim razie kciuki, aby następnym razem się udało! 🙂