Jabłka w cieście dyniowym!

4.9/5 (31 ocen)

Ilość porcji

12

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

15 min

Jabłka w cieście

Dynia jest teraz moim największym źródłem inspiracji! Oto mój kolejny przepis z jej udziałem, czyli jabłka w cieście dyniowym! 🙂

Są to cienkie plasterki jabłka, które moczymy z każdej strony w cieście (dodałam do niego ugotowaną, zblendowaną dynię), a następnie smażymy z obu stron na patelni na małej ilości tłuszczu. Coś naprawdę pysznego.

Ten piękny porcelanowy zestaw do kawy marki Altom Design pochodzi ze sklepu Pięknowdomu.pl.

Przepis na: Jabłka w cieście dyniowym!

Składniki:

  • 1 jajko
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
  • 100 g zblendowanej, ugotowanej dyni
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki oleju
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 duże jabłka
Wyślij emailem

Jabłka w cieście dyniowym! - przepis krok po kroku


Krok 1

Jabłka w cieście dyniowym

W misce miksujemy ze sobą wszystkie składniki na ciasto. Jabłka obieramy, kroimy w cienkie plasterki ok. 0,5-1 cm (usuwamy gniazda nasienne).

Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, nakładamy każdy plaster jabłka zamoczony z obu stron w cieście. Smażymy po 2 minutki z każdej strony. Po ich przygotowaniu posypujemy lekko cukrem pudrem. Smacznego!


Jabłka w cieście dyniowym

Jabłka w cieście

Jabłka w cieście

Jabłka w cieście

Jabłka w cieście dyniowym

Piękno w domu

Średnia ocena 4.9 / 5. Ilość głosów: 31

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Domowe Potrawy
Domowe Potrawy
6 lat temu

Pomysłowe danie:) Piękne filiżanki 🙂