Wiedząc jakim zainteresowaniem cieszy się każde risotto u mnie na blogu stwierdziłam, że stworzę jego najbardziej standardową, prostą wersję, która również przypadnie Wam do gustu. Od niedawna zaczęłam kręcić pierwsze filmiki instruktażowe- wszystkie dotyczyły słodkich przepisów. Niezmiernie cieszy mnie fakt, że te filmiki jeszcze w większym stopniu pomogą Wam w wykonaniu moich przepisów. Największą popularnością cieszy się Malinowa pychota z budyniową pianką <3.
Tym razem powstał pierwszy filmik na słono, czyli pyszne fit risotto z kurczakiem, pieczarkami, mrożonymi warzywami na patelnię! Przyprawy jakie do niego dodacie zależą tylko i wyłącznie od Was… Ja dodałam papryką słodką, curry, zioła prowansalskie. W takim wydaniu smakuje mi najbardziej lecz tak jak mówię równie dobrze możecie pójść w ostrzejszą wersję dodając paprykę ostrą czy chili.
Tak przy okazji chciałabym na forum publicznym bardzo podziękować mojemu chłopakowi, który pomimo swoich obowiązków poświęca bardzo dużo czasu na sklejanie filmików. Pomaga mi również pod każdym względem informatycznym oraz duchowym ponieważ mocno we mnie wierzy… Dodatkowo ruch, który jest generowany codziennie (ok. 5 tysięcy użytkowników dziennie), zdjęcia Waszych wypieków, które do mnie przesyłacie, lajki na Facebooku, komentarze sprawiają, że z każdym dniem coraz bardziej kocham to co robię! Życzę każdemu, aby znalazł pasję-pracę w swoim życiu 🙂 Ja ją niecały rok temu odkryłam, dynamicznie się rozwija, czego chcieć więcej!
Przepis na: Fit risotto
Składniki:
- 600 g piersi z kurczaka
- 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
- 500 g pieczarek
- 500 g mieszanki warzyw mrożonych np. typu włoskiego (u mnie z Lidla): kukurydza, papryka, cukinia, ogórek, marchew
- 2 saszetki ryżu białego
- 1/2 łyżeczki curry
- szczypta ziół prowansalskich
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
- 1 łyżeczka posiekanego koperku
- szczypta soli, pieprzu
Zobacz również:
Fit risotto - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Komentarze
Pycha! Często robię wieczorem kiedy mam czas i odgrzewam kolejnego dnia na obiad. Wszystkim bardzo smakuje i upominają się bym robiła częściej:) Dziękuję za super przepis:))
Nie odważyłabym się nazwać tego dania risottem.
Poza tym właśnie trwa sezon na wszystkie warzywa, które miałaś w mieszance, są najtańsze i najpyszniejsze. Oczywiście, sama używam czasem mrożonek, ale nie w pełni sezonu 🙂