Mój nowy eksperyment FIT-HIT, czyli placuszki z cukinii i marchwi, które z pewnością podbiją Twoje serce i żołądek! 🙂 Są banalnie proste do przygotowania, a przepis powstał w całkowitym spontanie po przeanalizowaniu zawartości lodówki. Do smażenia użyłam całkowicie naturalnego, pozbawionego jakichkolwiek dodatków masło klarowane- Masło Ghee . Ma ono przyjemny, orzechowy aromat i delikatny smak. Masło to nie podnosi poziomu cholesterolu. Jest ono po prostu zdrowszym zamiennikiem zwykłego sklepowego masła. Koniecznie musicie je mieć w swojej lodówce!
Przepis na: Fit placuszki z cukinii i marchwi
Składniki:
- 1 większa cukinia
- 1 większa marchewka
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki pełnoziarnistej
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- szczypta soli i pieprzu
- 1 łyżka masła GHEE (Kuchnie Świata)
Zobacz również:
Komentarze
Robię już któryś raz z kolei, wychodzą zawsze smaczne 💚🧡 ja dodaję z przypraw jeszcze słodką wędzoną paprykę i wychodzą naprawdę bardzo smaczne 💜
Bardzo się cieszę 🙂 Wedzona papryka musi tu fajnie pasować <3
Cukinię odbierasz ze skórki?
Tak, ja obieram 🙂
Bardzo smaczne, ja dodałam mniej mąki a w zamian dwie duże łyżki ugotowanej i zblendowanej czerwonej soczewicy (białeczko). Pycha
Ale super pomysł. Dziękuję za podpowiedź:) będzie probowane
Bardzo ciekawy pomysł, muszę koniecznie też wypróbować takiej wersji! 🙂
właśnie zrobiłam i zeżarłam z uśmiechem na pyszczku:) Są przepyszne. Polecam z przecierem pomidorowym/pulpą pomidorową 🙂
Prawdopodobnie sobie je dzis zrobie 😉 dodatkowo musze powiedzieć, że jestes bardzo ładna 🙂
Wyglądają super 🙂 a dało by się je zrobić w piekarniku? 🙂
Nie próbowalam, ale wydaje mi się, że tak 🙂