Fit placuszki z cukinii i marchwi

4.5/5 (179 ocen)

Ilość porcji

7

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

15 min

placuszki z cukinii

Mój nowy eksperyment FIT-HIT, czyli placuszki z cukinii i marchwi, które z pewnością podbiją Twoje serce i żołądek! 🙂 Są banalnie proste do przygotowania, a przepis powstał w całkowitym spontanie po przeanalizowaniu zawartości lodówki. Do smażenia użyłam całkowicie naturalnego, pozbawionego jakichkolwiek dodatków masło klarowane- Masło Ghee . Ma ono przyjemny, orzechowy aromat i delikatny smak. Masło to nie podnosi poziomu cholesterolu. Jest ono po prostu zdrowszym zamiennikiem zwykłego sklepowego masła. Koniecznie musicie je mieć w swojej lodówce!

Przepis na: Fit placuszki z cukinii i marchwi

Składniki:

  • 1 większa cukinia
  • 1 większa marchewka
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 łyżka masła GHEE (Kuchnie Świata)
Wyślij emailem

Fit placuszki z cukinii i marchwi - przepis krok po kroku


Krok 1

placuszki z cukinii

Marchew oraz cukinię ścieramy an tarce o grubszych oczkach. Mieszamy z jajkami, posiekaną pietruszką, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąką, solą i pieprzem.


Krok 2

placuszki z cukinii

Mieszamy za pomocą łyżki do połączenia wszystkich składników.


Krok 3

placuszki z cukinii

Formujemy w rękach placuszki, smażymy na maśle z obu stron. Smacznego!


placuszki z cukinii

placuszki z cukinii

Średnia ocena 4.5 / 5. Ilość głosów: 179

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
11 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Magdalena
Magdalena
5 miesięcy temu

Robię już któryś raz z kolei, wychodzą zawsze smaczne 💚🧡 ja dodaję z przypraw jeszcze słodką wędzoną paprykę i wychodzą naprawdę bardzo smaczne 💜

17015999910109204646761548985251.jpg
Lukasyno
Lukasyno
1 rok temu

Cukinię odbierasz ze skórki?

Justyna Łukaszyk
Justyna Łukaszyk
4 lat temu

Bardzo smaczne, ja dodałam mniej mąki a w zamian dwie duże łyżki ugotowanej i zblendowanej czerwonej soczewicy (białeczko). Pycha

Karolina
Karolina
4 miesięcy temu
W odpowiedzi do  Justyna Łukaszyk

Ale super pomysł. Dziękuję za podpowiedź:) będzie probowane

Po Prostu Pycha
Po Prostu Pycha
4 lat temu
W odpowiedzi do  Justyna Łukaszyk

Bardzo ciekawy pomysł, muszę koniecznie też wypróbować takiej wersji! 🙂

Monika Świdzińska
Monika Świdzińska
6 lat temu

właśnie zrobiłam i zeżarłam z uśmiechem na pyszczku:) Są przepyszne. Polecam z przecierem pomidorowym/pulpą pomidorową 🙂

Marlena Żyła
Marlena Żyła
7 lat temu

Prawdopodobnie sobie je dzis zrobie 😉 dodatkowo musze powiedzieć, że jestes bardzo ładna 🙂

Agnieszka Jedrzejczak
Agnieszka Jedrzejczak
7 lat temu

Wyglądają super 🙂 a dało by się je zrobić w piekarniku? 🙂