Walentynki już tuż tuż… Szukacie oryginalnego przepisu, aby Wasz ukochany był zachwycony deserem? Jak to się mówi – przez żołądek do serca! <3 Przygotowałam dla Was przepyszne czekoladowe ravioli z białym serem w środku. Ravioli głównie podaje się na słono, w kształcie mini kwadracików lecz postanowiłam zrobić coś całkiem innego. Mam nadzieję, że spodoba Wam się taki deser i w komentarzach napiszecie jak Wam smakował 🙂
Moja propozycja ich podania – z pyszną wiśniową konfiturą oraz świeżymi truskawkami.
Przepis na: Czekoladowe ravioli z białym serem
Składniki:
- 180 g mąki pszennej
- 30 g kakao
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 jajka
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka wody
- 200 g białego sera w kostce (chudy lub półtłusty)
- 2 łyżki cukru pudru
- 16 g cukru waniliowego
- opcjonalnie cynamon lub żurawina/rodzynki
- Konfitura z wiśni Stovit
Zobacz również:
Czekoladowe ravioli z białym serem - przepis krok po kroku
Krok 1
Do miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto, wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto. Jeśli jest taka potrzeba, dodajemy jeszcze odrobinę ciepłej wody. Gotowe ciasto formujemy w kulkę, owijamy folią i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Biały ser lekko blendujemy wraz z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, odstawiamy.
Krok 2
Krok 3
Komentarze
Wczoraj wieczorem je robiłam z myślą, że będę miała je jeszcze na dzisiaj, ale wczoraj wszystko zjedlismy juz bo były pycha!