W okresie Halloween fajnie sobie pokombinować nad wzorkami na straszne ciasteczka. Ja sobie nie utrudniałam jakoś bardzo nad jakimiś kształtami nad którymi potem nikt by nie zapanował. Moje ciasteczka są proste i łatwe do przygotowania. Polecam!
Przepis na: Ciasteczka halloweenowe
Składniki:
- 320 g mąki pszennej
- 200 g miękkiego masła
- 100 g cukru pudru
- 1 jajko
- 5 kropel aromatu rumowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 słoiczka dżemu malinowego
Wyślij emailem
Zobacz również:
Ciasteczka halloweenowe - przepis krok po kroku
Krok 1
Masło ucieramy z cukrem pudrem, ekstraktem rumowym. Dodajemy jajko, miksujemy dokładnie. Po chwili wsypujemy proszek do pieczenia, mąkę i miksujemy jeszcze chwilkę.
Krok 3
Z połowy ciasta wycinamy koła za pomocą szklanki, z drugiej połowy ciasta również wycinamy koła lecz z takim ogonkiem plus wycinamy za pomocą noża oczy i uśmiech. Piec około 12-15 minut w temp. 190 stopni. Upieczone okrągłe ciasteczka smarujemy łyżeczką dżemu, nakładamy na dżem twarz dyniową.
Komentarze