Dla dzieciPlacuszkiŚniadania wegetariańskieŚniadanieŚniadanie bez chlebaSpecjalne okazjeSłodkości

Budyniowe racuszki

Pomysł na szybkie i pyszne śniadanko? Budyniowe racuszki! Są niesamowicie proste do wykonania oraz bardzo sycące. Możesz je udekorować czym tylko chcesz. Mogą być to świeże owoce, syrop klonowy, dżemy, nutella itp. Ciasto nie może być rzadkie jak na naleśniki, wręcz przeciwnie. Powinno wyjść dość gęste, ja nakładałam je na patelnię za pomocą łyżki. Mam nadzieję, że wypróbujecie przepis i dacie znać w komentarzach jak wyszły!

Przepis na: Budyniowe racuszki

  Łącznie: 20 min

Składniki:

Ciasto:

  • 1 szklanka maki pszennej
  • 3/4 szklanki mleka lub jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 budyń waniliowy 40g (proszek)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatkowo:

  • konfitura z porzeczek Stovit
  • cukier puder do oprószenia

Budyniowe racuszki
Krok 1 

Składniki na ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy na małej ilości tłuszczu z obu stron. Podajemy z ulubioną konfiturą oraz oprószamy lekko cukrem pudrem.


Budyniowe racuszki

Budyniowe racuszki

Budyniowe racuszki

 

Print Friendly, PDF & Email

Oceń ten przepis!

Średnia ocena 4.6 / 5. Ilość głosów: 64

Oceń ten post jako pierwszy!

Subskrybuj
Powiadom o
6 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Popularne
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Pawel
5 lat temu

dzisiaj robiłem – były super ;]

Karolinaf
5 lat temu

jakie fajne puchate racuszki… moje smaki 🙂

marzena
5 lat temu

Wspaniałe placuszki 🙂

Pawel
5 lat temu

dzisiaj robiłem – były super ;]

Karolinaf
5 lat temu

jakie fajne puchate racuszki… moje smaki 🙂

marzena
5 lat temu

Wspaniałe placuszki 🙂

Back to top button