Pomysł na szybkie i pyszne śniadanko? Budyniowe racuszki! Są niesamowicie proste do wykonania oraz bardzo sycące. Możesz je udekorować czym tylko chcesz. Mogą być to świeże owoce, syrop klonowy, dżemy, nutella itp. Ciasto nie może być rzadkie jak na naleśniki, wręcz przeciwnie. Powinno wyjść dość gęste, ja nakładałam je na patelnię za pomocą łyżki. Mam nadzieję, że wypróbujecie przepis i dacie znać w komentarzach jak wyszły!
Przepis na: Budyniowe racuszki
Składniki:
Ciasto:
- 1 szklanka maki pszennej
- 3/4 szklanki mleka lub jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 budyń waniliowy 40g (proszek)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
- konfitura z porzeczek Stovit
- cukier puder do oprószenia
Zobacz również:
Komentarze
dzisiaj robiłem – były super ;]
jakie fajne puchate racuszki… moje smaki 🙂
Wspaniałe placuszki 🙂