Budyniowe racuszki

4.4/5 (81 ocen)

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

20 min

Budyniowe racuszki

Pomysł na szybkie i pyszne śniadanko? Budyniowe racuszki! Są niesamowicie proste do wykonania oraz bardzo sycące. Możesz je udekorować czym tylko chcesz. Mogą być to świeże owoce, syrop klonowy, dżemy, nutella itp. Ciasto nie może być rzadkie jak na naleśniki, wręcz przeciwnie. Powinno wyjść dość gęste, ja nakładałam je na patelnię za pomocą łyżki. Mam nadzieję, że wypróbujecie przepis i dacie znać w komentarzach jak wyszły!

Przepis na: Budyniowe racuszki

Składniki:

Ciasto:

  • 1 szklanka maki pszennej
  • 3/4 szklanki mleka lub jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 budyń waniliowy 40g (proszek)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatkowo:

  • konfitura z porzeczek Stovit
  • cukier puder do oprószenia
Wyślij emailem

Budyniowe racuszki - przepis krok po kroku


Krok 1

Budyniowe racuszki

Składniki na ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy na małej ilości tłuszczu z obu stron. Podajemy z ulubioną konfiturą oraz oprószamy lekko cukrem pudrem.


Budyniowe racuszki

Budyniowe racuszki

Budyniowe racuszki

 

Średnia ocena 4.4 / 5. Ilość głosów: 81

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Pawel
Pawel
7 lat temu

dzisiaj robiłem – były super ;]

Karolinaf
Karolinaf
7 lat temu

jakie fajne puchate racuszki… moje smaki 🙂

marzena
marzena
7 lat temu

Wspaniałe placuszki 🙂