Zobacz również:
Posiadanie dobrego sprzętu w kuchni to dla mnie totalna podstawa. Chciałabym Wam dzisiaj przedstawić super mocny blender, za którego nie musicie płacić kilku tysięcy, a poradzi sobie równie dobrze jak te z najwyższej półki.
Blender kielichowy Lifeenergy Standard doskonale sprawdza się świetnie przy wielu kulinarnych przepisach. Posiada super mocny silnik 1500W, który osiąga aż 3KM i aż 35.000 obr/min, co jest zupełnie wyjątkowe w blenderach tej grupy cenowej i przyczynia się do bardzo szybkiego zakończenia blendowania.
Posiada duży 2 litrowy kielich wykonany z materiałów BPA free, tak więc nawet podczas podgrzewania w tym blenderze, żadne szkodliwe substancje nie przedostaną się do potrawy. W wewnątrz kielicha znajdują się ostrza typu śmigłowo-barowego lecz z mini ząbkami, dzięki czemu świetnie sobie radzi ze zmieleniem małych, ale twardych składników typu orzechy, czy nawet kruszy lód.
Za pomocą tego wysokoobrotowego blendera bez jakichkolwiek problemów wykonasz w kilka minut masło orzechowe, koktajle, zupy kremy, czy nawet wykonasz genialną domową Nutellę z orzechów laskowych (zobacz przepis >>).
Jest niesamowicie prosty w obsłudze i to jest jego wielka zaleta. Posiada jedynie włącznik, wyłącznik, pokrętło do zwiększania obrotów, a także przycisk pulsacji.
Czyszczenie przebiega podobnie jak w innych blenderach tego typu, czyli nalewamy wody z kroplą płynu i uruchamiamy blender, aby kielich się wewnątrz oczyścił.
Chciałabym Wam pokazać w jak łatwy sposób możecie różne przepisy za pomocą blendera kielichowego Lifeenergy Standard. Na pierwszy rzut poszła pyszna zupa-krem z białych szparagów. Przygotowanie jej zajęło kilka minut! Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Przepis na: Zupa z białych szparagów
Łącznie: 10 min
Składniki:
- 200 g szparagów
- 2 pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 100 ml bulionu warzywnego
- 2 młode ziemniaki
- 150 ml śmietanki 30%
- szczypta soli i pieprzu
- gałązka świeżej pietruszki
- odrobina świeżego koperku
- 3 szklanki wody
Jak zrobić zupę z białych szparagów?
Wykonanie:
Ziemniaki oraz pietruszki obieramy.
Przepis na: Koktajl z kiwi i kruszonym lodem
Łącznie: 5 min
Składniki:
- 5 kiwi
- 2 banany
- 200 g jogurtu naturalnego
- 3 kostki lodu
- 2 łyżki miodu
Jak zrobić koktajl z kiwi i kruszonym lodem?
Wykonanie:
Do blendera kielichowego wkładamy obrane kiwi oraz banany. Dodajemy miód, kostki lodu i jogurt naturalny. Całość blendujemy na gładki koktajl przez około minutę, aż pestki kiwi będą maksymalnie zblendowane.
Komentarze