Dla dzieciFilmowe przekąskiImprezaKanapkiKanapki na ciepłoKanapki na śniadaniePrzekąskiPrzekąski na ciepłoPrzekąski wegetariańskiePrzekąski z seremŚniadania wegetariańskieŚniadanieSpecjalne okazjeSylwesterSzybkie przekąski

Zapiekana bagietka z mozzarellą, pesto, oliwkami, pomidorami suszonymi

Zapiekana bagietka z mozzarellą, pesto, oliwkami, pomidorami – to świetna przekąska imprezowa, którą wykonasz w niecałe 5 minut, a później tylko do piekarnika! 🙂 Łącznie nie powinno nam to zajęć dłużej niż 15 minut. Najlepiej oczywiście smakują na ciepło, więc warto je wrzucić do piekarnika tuż przed przyjściem gości.

Przy okazji możemy zrobić drugą wersję takiej przekąski, np. Zapiekana bruschetta z kabanosem i żółtym serem lub jeżeli mamy troszkę więcej czasu na przygotowanie to Domowe zapiekanki z kiełbasą Chorizo.

Przepis na: Zapiekana bagietka z mozzarellą, pesto, oliwkami, pomidorami suszonymi

 Przygotowanie: 5 min  Pieczenie: 10 min  Łącznie: 15 min

Składniki:

Ciasto:

  • 1 długa bagietka
  • czerwone pesto
  • mozzarella w zalewie
  • kilka suszonych pomidorów
  • kilka oliwek czarnych Stovit

Wykonanie:

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C. Bagietkę kroimy w poprzek w równe kromeczki. Każdą kromeczkę smarujemy z 1/2 łyżeczki pesto. Nakładamy drobno pokrojone suszone pomidory, oliwki oraz plasterek mozzarelli. Wkładamy do piekarnika na 7-10 minut. Podajemy ciepłe. Dekorujemy listkami świeżej bazylii. Nasza bagietka z mozzarellą jest już gotowa 🙂 Smacznego!


bagietka z mozzarellą 2

bagietka z mozzarellą 3

Print Friendly, PDF & Email

Oceń ten przepis!

Średnia ocena 4.8 / 5. Ilość głosów: 89

Oceń ten post jako pierwszy!

Subskrybuj
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze

Zapiekana bagietka z mozzarellą

Jeżeli spodziewamy się gości i szukamy szybkiej przekąski imprezowej to świetnym pomysłem będzie przygotowanie takiej właśnie zapiekanej bagietki z mozzarellą, pesto, oliwkami, pomidorami.

Back to top button