Opis przepisu
Lubicie masę kajmakową, banany i kruche ciasto? Jeżeli połączymy je w całość można stworzyć coś naprawdę pysznego- babeczki banoffee! 🙂 Jak dla mnie zjedzenie przynajmniej jednej takiej babeczki może poprawić humor o 180 stopni 🙂 Jest dość słodka więc dla ciastkożerców i prawdziwych łasuchów jest to wypiek doskonały.
Tak przy okazji to muszę się poskarżyć jaki dzisiaj miałam strajk na mieszkaniu. Jeszcze nawet nie nakładałam masy kajmakowej (nie wspomnę już ile czasu mi jeszcze zejdzie na fotografowanie :)), a mój chłopak już nade mną i mnie tylko pośpieszał kiedy babeczki będą w końcu gotowe 🙂 No i zaczęło się lamentowanie, że to codzienne czekanie na wypieki to są istne tortury dla niego, że kiedyś mógł zjeść ciepłe ciasta prosto z piekarnika, a teraz to trwa i trwa. Może coś w tym jest! Każdy bloger kulinarny pewnie ma podobne dramaty hehe 😛
Przepis na: Babeczki banoffee
Składniki:
- 2 żółka
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżki cukru pudru
- 200 g miękkiego masła
Dodatkowo:
- 1 banan
- 1/2 puszki masy krówkowej
- śnieżka (bita śmietana)
- 3/4 szklanki mleka
- starta kostka mlecznej czekolady
Zobacz również:
Babeczki banoffee - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Komentarze