Lubicie kruche babeczki? Proponuję delikatne, pyszne, rozpływające się w ustach babeczki z dżemem porzeczkowym. Fantastyczne i bardzo proste w wykonaniu. Szkoda, że sezon na truskawki i maliny się skończył bo na pewno lepiej by pasowały niż dżem.
Przepis na: Babeczki z dżemem porzeczkowym
Składniki:
- 300 g mąki pszennej
- 2 żółtka
- 140 g margaryny
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
dodatkowo:
- dżem porzeczkowy
Krok 1
Do miski wrzucamy wszystkie składniki na kruche ciasto.
Krok 2
Zagniatamy kruche ciasto ze wszystkich składników.
Krok 3
Foremki na babeczki smarujemy np margaryną. Wykładamy foremki ciastem. Do wgłębienia nakładamy łyżeczkę dżemu.
Krok 4
Z ciasta rolujemy cienkie paski i układamy na dżemie. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ale pieknie wyglądają ;-)) Mi jeszcze nigdy takie nie wyszly
Ale pieknie wyglądają ;-)) Mi jeszcze nigdy takie nie wyszly