vitamoc blendery
vitamoc blendery
Przekąski

Kabanosy w cieście francuskim

Przekąska na ostatnią chwilę – kabanosy w cieście francuskim. Można powiedzieć, że to takie danie awaryjne dla zabieganych bo wykonuje się je bardzo szybko, składników również nie ma dużo więc jeśli dalej nie wiesz co przygotować w sylwestra dla gości to bardzo je polecam! Do środka dodajemy żółty ser np. goudę w plasterkach, troszkę ketchupu oraz oregano.

Przepis na: Kabanosy w cieście francuskim

 Przygotowanie: 10 min  Pieczenie: 20 min  Łącznie: 30 min 

 Liczba porcji: 16

Składniki :

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 5 kabanosów
  • 15 dag żółtego sera w plasterkach
  • kilka łyżek ketchupu
  • oregano
  • dodatkowo: wykałaczki

Kabanosy w cieście francuskim
Krok 1 

Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 16 prostokątów. Kabanosy (ja miałam dość długie kabanosy) kroimy na 3 części. Na każdy prostokąt nakładamy łyżeczkę (lub troszkę mniej) ketchupu, posypujemy oregano. Kabanosa zawijamy żółtym serem, rolujemy w ciasto, dokładnie łączymy końce ciasta.


Kabanosy w cieście francuskim
Krok 2 

Układamy równomiernie na foremce. Piec 20 minut w temp. 180 stopni. Smacznego!!!


Kabanosy w cieście francuskim

Kabanosy w cieście francuskim

Kabanosy w cieście francuskim

Print Friendly, PDF & Email
Tagi
Close