Inne

  • Żeliwny kociołek na grilla – czemu warto go mieć?

    Żeliwny kociołek na grilla to dodatek do naszego urządzenia, który może stać się jednym z ulubionych gadżetów służących do przyrządzania jedzenia.  Jedzenie z grilla –  nie tylko karkówka Jeżeli jedzenie z grilla kojarzy nam się wyłącznie z potrawami typu kiełbaski, karkówka oraz szaszłyki, pora odświeżyć nieco wiedzę na temat tego rodzaju przygotowywania potraw.…

    Czytaj dalej »
  • Ebook-charytatywny

    Świąteczne wypieki – Ebook charytatywny

    Moi Drodzy Czytelnicy! Chciałabym Was poinformować, że wydałam mój pierwszy charytatywny Ebook, z którego cały dochód chcę przeznaczyć na prezenty Mikołajkowe dla dzieci z Domów Dziecka w Dąbrowie Górniczej i moim rodzinnym Przemyślu. Edit: Premiera Ebooka odbyła się 23.11.20 r. o godzinie 19.00 i w tym krótkim czasie udało się zebrać…

    Czytaj dalej »
  • Ozonator WENON MF-108 – recenzja!

    W dzisiejszym wpisie chciałabym Wam przybliżyć temat ozonowania we własnym mieszkaniu. Obecnie w czasie trwania koronawirusa jest to moim zdaniem bardzo istotne działanie, które można z łatwością wykonać samodzielnie przy użyciu bardzo prostych w obsłudze ozonatorów. Zacznijmy jednak od samego początku – czym jest ozon i jakie ma…

    Czytaj dalej »
  • marynata do karkówki

    Marynata do karkówki z grilla – 2 sprawdzone przepisy!

    Sporo osób zaczęło właśnie domowe grillowanie, więc stwierdziłam, że brakuje na blogu wpisu dotyczącego marynat do mięs z grilla. To właśnie one sprawiają, że mięso wychodzi bardzo soczyste, aromatyczne i pełne smaku. Najpierw miała powstać tylko jedna marynata do karkówki z grilla… Jednak stwierdziłam, że przecież mam dwa sprawdzone i bardzo uniwersalne przepisy…

    Czytaj dalej »
  • Fit Apetit catering dietetyczny

    Przez ostatnie dwa tygodnie miałam okazję testować catering dietetyczny Fit Apetit, który codziennie rano dostarczał mi 5 posiłków: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. Świetnie jest móc sobie trochę odpocząć od gotowania i przygotowywania posiłków, a dodatkowo było to dla mnie wielką pomocą, ponieważ miałam teraz…

    Czytaj dalej »
  • Prezentownik – kilka moich propozycji!

    Okres przedświąteczny jest co roku bardzo napiętym czasem, w którym oprócz planowania zakupów spożywczych, ubierania choinki, sprzątania całego mieszkania można zaliczyć także kupowanie prezentów pod choinkę. Nic nie sprawia tyle radości jak obdarowywanie swoich bliskich prezentami, a w szczególności widok małych dzieci, które z wielkim przejęciem rozpakowują…

    Czytaj dalej »
  • Kruszonka do ciast

    Kruszonka do ciasta

    Kruszonka do ciasta jest to świetny dodatek do wielu wypieków drożdżowych, kruchych, jogurtowych czy nawet serników. Są to różnej wielkości “grudki”, które po upieczeniu smakują same w sobie fantastycznie. Kruszonka do ciasta jest banalnie prosta do przygotowania, a potrafi “upiększyć” czy “ulepszyć” dane ciasto. Na kruszonkę do ciast składają się tylko trzy składniki: zimne…

    Czytaj dalej »
  • Konkurs świąteczny Ambition – WYNIKI!

    Kolejny konkurs na moim dobiegł końca! Jak zwykle ciężko było wybrać najlepsze trzy zgłoszenia, ponieważ Wasze prace były naprawdę bardzo różne i ciężko je było porównywać do siebie. Przy wyborze zwycięzców nie brałam pod uwagę tylko najładniejsze zdjęcia, lecz szukałam pomysłowych, ciekawych przepisów, które sama chętnie bym wypróbowała…

    Czytaj dalej »
  • Podsumowanie 2018 roku!

    Kolejny rok za nami! Dla mnie miniony 2018 rok był pełen wielu bardzo ważnych wydarzeń, którymi chciałabym się z Wami podzielić. Bez wątpienia mogę przyznać, że 2018 okazał się być przełomowy na wielu płaszczyznach i dał mi porządnego kopa do kolejnych działań w 2019 🙂 Prowadzę bloga od końcówki…

    Czytaj dalej »
  • Sos grzybowy

    Sos grzybowy

    Sos grzybowy jest idealnym dodatkiem do wielu potraw jak gołąbki, pieczonego schabu, karkówki czy nawet mielonych. Przygotowuję go bardzo często do obiadu, bo jest niesamowicie uniwersalny i pasuje naprawdę do wielu potraw. Szukasz najlepszego sosu grzybowego? Przepis znajdziecie poniżej! 🙂 Wykonanie: Suszone grzyby zalewamy wrzątkiem…

    Czytaj dalej »
Back to top button