Restaurant week w Krakowie – Trattoria Grande Piadina

5/5 (1 ocen)

Witajcie Kochani! 🙂

Kolejny raz miałam przyjemność zostać ambasadorką festiwalu najlepszych restauracji w Krakowie – Restaurant Week, podczas jesiennej, jubileuszowej edycji „Okazja do świętowania!”. Nie wiem czy wiecie, ale jest to już 10. edycja festiwalu. Festiwal startuje od 20 do 31 października. W większych miastach w Polsce wystartuje z popisowym trzydaniowym festiwalowym menu. Zachęcam do rezerwacji stolików poprzez stronę internetową i zapraszam do udziału, bo naprawdę warto. W każdym mieście cena za trzydaniowe menu jest taka sama i wynosi 49 zł.

Jako ambasadorka wydarzenia mogłam dla Was sprawdzić festiwalowe menu proponowane przez restaurację Trattoria Grande Piadina na os. Kalinowym 4 w Krakowie (Nowa Huta). Muszę przyznać, że ich propozycja dań jest bardzo ciekawie dobrana, każde danie jest mega smaczne. Ciężko mi wskazać, które danie było najlepsze… Serio! Są do wyboru dwa menu, różnią się one jedynie daniem głównym. W porównaniu do wszystkich poprzednich moich wizyt podczas Restaurant week`u to w Trattoria Grande Piadina zjecie spore porcje i najecie się do syta! Miejsce oceniam zdecydowanie na plus. Naprawdę nie mam do czego się przyczepić 🙂

Menu festiwalowe to:

Przystawka
Bruschetta z leśnymi grzybami i serem gorgonzola

Danie główne
Filet z dorsza w zielonej panierce z purée ziemniaczanym i włoską sałatką

Danie główne
Ossobuco z purée ziemniaczanym i grillowanymi warzywami

Deser
Sernik z ricotty z lemon curd

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments