Opis przepisu
Spodziewasz się w najbliższym czasie gości lub planujesz podać rodzinie kolorową przekąskę na stół Wielkanocny? Przychodzę Ci z pomocą! 🙂 Przygotowałam trójkolorową roladę z szynką oraz serkiem ziołowym. Składniki na te trzy smaki ciasta były praktycznie takie same, różniły się one bowiem jedynie jednym czy dwoma składnikami zmieniając ich kolor. W taki sposób powstały trzy ciasta: jasne, pomarańczowe oraz zielone.
Wyszła naprawdę smaczna, ładnie się kroi i super prezentuje na stole. Koniecznie wypróbujcie!
Wpis powstał we współpracy z marką Galeo, która ma w swojej ofercie przyprawy do dań najczęściej przygotowywanych w naszych domach i bez glutaminianu monosodowego.
Przepis na: Trójkolorowa rolada z szynką
Składniki:
Ciasto jasne:
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka śmietany 12%
- 2 płaskie łyżki mąki
- 3 łyżeczki musztardy stołowej
- 1 łyżeczka Proszku do Pieczenia Galeo
- 1 łyżeczka Pieprzu Ziołowego Galeo
Ciasto pomarańczowe:
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka śmietany 12%
- 2 płaskie łyżki mąki
- 1 łyżeczka Proszku do Pieczenia Galeo
- 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka Papryki słodkiej Galeo
Ciasto zielone:
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka śmietany 12%
- 2 płaskie łyżki mąki
- 1 łyżeczka Proszku do Pieczenia Galeo
- 3 łyżki szpinaku (u mnie rozmrożony i odciśnięty z nadmiaru wody ok. 400g)
- 1 łyżeczka Bazylii Galeo
Dodatkowo:
- 2 puszyste serki twarogowe ziołowe
- 200 g szynki drobiowej
Zobacz również:
Trójkolorowa rolada z szynką - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Krok 3
Krok 4
Krok 5
Krok 6
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 20-25 minut.
Krok 7
Jak ciasto wystygnie posmarować połową serka,wyłożyć szynką i posmarować drugą połową serka.
Krok 8
Komentarze
Wow jak pięknie wygląda taka kolorowa rolada 😀