Szukasz pomysłu na mega szybki obiad? Polecam tagliatelle z pesto bazyliowym, szynką szwarcwaldzką oraz suszonymi pomidorami. Ostatnio jadłam podobne danie w restauracji i mnie po prostu zachwyciło. Nie wydawało się być trudne do przygotowania, więc stwierdziłam, że muszę koniecznie je odtworzyć w swojej kuchni. Może nie wyszedł mi ten sam smak, lecz ogólnie było bardzo podobne. Na pewno jeszcze nie raz je wykonam!
Przepis na: Tagliatelle z pesto bazyliowym oraz szynką szwarcwaldzką
Składniki:
- 250 g makaronu tagliatelle
- 150 g pesto z bazylii
- mały słoiczek suszonych pomidorów
- 30 g kaparów w zalewie Bulerias
- kilka plasterków szybki szwarcwaldzkiej
- 50 g orzechów np. laskowych czy włoskich
Zobacz również:
Tagliatelle z pesto bazyliowym oraz szynką szwarcwaldzką - przepis krok po kroku
Wykonanie:
Makaron gotujemy według wskazań producenta w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy. Na rozgrzanej patelni z małą ilością oliwy smażymy makaron przez minutkę. Następnie dodajemy pesto, całość mieszamy. Dodajemy również pokrojone suszone pomidory, kapary, zdejmujemy z ognia. Nakładamy na dwa talerze, wtedy dopiero dekorujemy makaron szynką oraz posypujemy drobno pokrojonymi orzechami. Smacznego!
Komentarze
Dzisiaj robilam i bylo pyszne ;p chyba najlepsze pesto jest w Lidlu
ależ ono apetycznie wygląda 🙂