Spaghetti al pomodoro

5/5 (3 ocen)

Ilość porcji

2

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

20 min

Spaghetti al pomodoro

Spaghetti w 20 minut? To możliwe! Spaghetti al pomodoro to pomysł na szybki obiad, który składa się tylko z kilku składników. Mimo tego jest bardzo aromatyczne, smaczne i sycące. Ponad 90 % wszystkich moich obiadów ma w swoim składzie mięso, a w tym przypadku naprawdę nie jest ono potrzebne.

To także pomysł na tani obiad dla całej rodziny, który możesz przygotować na szybko, prosto po pracy. Sprawdzi się idealnie w tygodniu gdy musisz zrobić obiad pomiędzy odebraniem dzieci z dodatkowych zajęć, ogarnięciem mieszkania, a wyprowadzeniem psa 🙂

Przepis na: Spaghetti al pomodoro

Składniki:

  • 150 g makaronu Capellini Barilla
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanej świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka cukru
  • 50 g Parmezanu
  • szczypta soli i pieprzu
Wyślij emailem

Spaghetti al pomodoro - przepis krok po kroku


Wykonanie: 

Makaron do spaghetti Barilla gotujemy według wskazówek producenta.

Czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na patelni wraz z małą ilością oleju przez 2-3 minutki. Dodajemy po chwili pomidory z puszki, posiekaną świeżą bazylię, cukier, sól, pieprz, całość mieszamy.

Do sosu dodajemy odcedzony makaron, a także posypujemy startym Parmezanem (odrobinę zostawić do dekoracji wierzchu dania).

Wykładamy na talerze i posypujemy pozostałym startym serem. Smacznego!


Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments