Kruche serowe ciasteczka o ciekawej nazwie – GĘSIE ŁAPKI! 🙂 Pyszne, kruchutkie, twarogowe ciastka, które przygotujesz raz, dwa! Swoją strukturą zbliżone są do ciasta francuskiego. W smaku są delikatne i nie za słodkie, ponieważ cukru używamy jedynie do ich obtoczenia.
Wielkanoc już tuż tuż, więc pora na znajdywanie sobie inspiracji na tegoroczne Święta. W tym celu polecam darmową aplikację FOODER, w której możesz zapisać sobie wszystkie ulubione przepisy z blogów, Instagrama w jednym miejscu – to naprawdę wielkie ułatwienie! Ściągnięcie jej na telefon zajmuje kilka sekund, więc naprawdę polecam 🙂
Przepis na: Serowe ciasteczka gęsie łapki
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 200 g masła
- 200 g twarogu półtłustego lub chudego w kostce
- 2 żółtka
Dodatkowo:
- 1 roztrzepane jajko
- 1/3 szklanki cukru np. Gruba Rafinada do obtoczenia
Zobacz również:
Serowe ciasteczka gęsie łapki - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Krok 3
Komentarze
Niestety wyszedł mi zakalec 🙁
Zakalec w ciasteczkach? Czy masło było zimne tak jak podane w przepisie?
Jakie powinny być w środku po upieczeniu, bo u mnie w środku mają inny kolor i inną konsystencję niż w na zewnątrz, mimo iż trzymałam prawie pół godziny, to możliwe że się nie upiekły? czy ewentualnie ma Pani jakieś zdjęcie jak wyglądają po upieczeniu ale wewnątrz?
Bardzo dziwna sytuacja szczerze mówiąc, bo po pół godz pieczenia to powinny byc juz nawet nieco spalone z zewnątrz… Nie mam takiego zdjęcia ze środka 🙁
są obłędne! smak niesamowity! pierwszy raz je robiłam ale na pewno nie ostatni!