Racuszki twarogowe

4.8/5 (16 ocen)

Ilość porcji

10

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

10 min

Racuszki twarogowe

Racuszki na bazie białego sera są naprawdę pyszne! Ciasto jest dość puszyste, delikatne i baaaardzo sycące. Zaserwowałam je dzisiaj na śniadanie z dodatkiem plasterków świeżego, soczystego ananasa. Na ciepło smakowały ekstra!

Przepis na: Racuszki twarogowe

Składniki:

  • 2 jajka
  • 200 g twarogu (u mnie firmy President, twaróg delikatny)
  • 150 g mąki (niecała szklanka)
  • 100 ml mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • świeże owoce, u mnie ananas
  • cukier puder do oprószenia
Wyślij emailem

Racuszki twarogowe - przepis krok po kroku


Krok 1

Racuszki twarogowe

Do naczynia wbijamy białka ze szczyptą soli, ubijamy na sztywną pianę. W osobnej misce umieścić pozostałe składniki, wszystko zmiksować, dodać pianę z białek i delikatnie mieszamy. 


Krok 2

racuszki twarogowe

Smażymy z obu stron na patelni rozgrzanej na średniej mocy palnika. Można smażyć na odrobinie oleju ( ja smażyłam bez tłuszczu). Podawać na ciepło z pokrojonymi plastrami ananasa. Wierzch oprószyć lekko cukrem pudrem. Smacznego!


racuszki twarogowe

racuszki twarogowe

Średnia ocena 4.8 / 5. Ilość głosów: 16

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments