Racuszki na bazie białego sera są naprawdę pyszne! Ciasto jest dość puszyste, delikatne i baaaardzo sycące. Zaserwowałam je dzisiaj na śniadanie z dodatkiem plasterków świeżego, soczystego ananasa. Na ciepło smakowały ekstra!
Przepis na: Racuszki twarogowe
Składniki:
- 2 jajka
- 200 g twarogu (u mnie firmy President, twaróg delikatny)
- 150 g mąki (niecała szklanka)
- 100 ml mleka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru
- świeże owoce, u mnie ananas
- cukier puder do oprószenia
Wyślij emailem
Zobacz również:
Racuszki twarogowe - przepis krok po kroku
Krok 1
Do naczynia wbijamy białka ze szczyptą soli, ubijamy na sztywną pianę. W osobnej misce umieścić pozostałe składniki, wszystko zmiksować, dodać pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Krok 2
Smażymy z obu stron na patelni rozgrzanej na średniej mocy palnika. Można smażyć na odrobinie oleju ( ja smażyłam bez tłuszczu). Podawać na ciepło z pokrojonymi plastrami ananasa. Wierzch oprószyć lekko cukrem pudrem. Smacznego!
Komentarze