Komu naleśniczka? Często mam takie dni, w których najchętniej zjadłabym na obiad coś jarskiego. Wtedy wyczarowuję wszelkiego rodzaju pierożki, racuchy, kopytka czy naleśniki. Jeżeli lubisz je tak jak ja to koniecznie musisz wykonać je z mojego przepisu. Naleśniki wychodzą delikatne, rozpływające się w ustach. Dodatki jakie do nich dodasz zależą tylko i wyłącznie do Ciebie. Mogą to być świeże owoce, nutella, konfitura, twaróg itp.
Przepis na: Naleśniki z dżemem porzeczkowym
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody gazowanej
- szczypta soli
Dodatkowo:
-
konfitura z czarnych porzeczek Stovit
Zobacz również:
Naleśniki z dżemem porzeczkowym - przepis krok po kroku
Wykonanie:
Do wyzszej miski dodajemy wszystkie składniki. Miksujemy dokładnie aby nie było grudek. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni, wcześniej nalewamy na nią łyżeczkę oleju. Podajemy z konfiturą.
Komentarze