Dalej myślisz nad dzisiejszym obiadem? Może się skusisz na kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym. Jest to danie, które nie wymaga dużej ilości składników i w niecałe pół godzinki spokojnie się z nim uwiniesz. Może być jeszcze smaczniej? Tak, jeżeli na dodatek dodasz zapiekane ziemniaczki i ulubioną surówkę. No po prostu pycha! 🙂
Przepis na: Kurczak w sosie śmietanowo-koperkowym
Składniki:
- 0,5 kg filetów z piersi kurczaka
- szczypta przyprawy do kurczaka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki śmietany 18 %
- łyżka posiekanego koperku
- szczypta soli i pieprzu
Wyślij emailem
Zobacz również:
Kurczak w sosie śmietanowo-koperkowym - przepis krok po kroku
Krok 1
Cebulę kroimy dość drobno. Smażymy na oliwie do jej zeszklenia. Dodajemy pokrojonego kurczaka oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy cały czas, doprawiamy przyprawą do kurczaka.
Krok 2
Gdy kurczak będzie już usmażony to po około 6 minutach dodajemy śmietanę, pokrojony koperek oraz szczyptę soli i pieprzu. Smażymy na małym ogniu przez około 15 minut, co chwilkę mieszamy żeby się nie przypaliło.
Komentarze
Bardzo dobry przepis, danie wyszło wyśmienicie. Polecam 🙂
Bardzo dobry przepis, danie wyszło wyśmienicie. Polecam 🙂
Dzisiaj zrobiłem sobie kurczaka według tego przepisu, danie wyszło wyśmienite, polecam 😉
Dzisiaj zrobiłem sobie kurczaka według tego przepisu, danie wyszło wyśmienite, polecam 😉