Kotleciki siekane

3.8/5 (11 ocen)

Ilość porcji

4

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

25 min

Jedliście kiedyś kotleciki siekane? 🙂 Już dawno o nich słyszałam, ale jakoś nigdy nie miałam motywacji żeby je zrobić. Dzisiaj nadszedł dzień kiedy kompletnie nie miałam pomysłu co zrobić na obiad. Spojrzałam na składniki w lodówce i od razu mnie natchnęło. Zabrałam się szybko do roboty i ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu wyszły naprawdę świetne. Te drobiowe kotleciki zrobiłam z dodatkiem żółtego sera, czosnku oraz koperku.

Przepis na: Kotleciki siekane

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • szczypta przyprawy do kurczaka
  • 5 dag startego żółtego sera
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka posiekanego koperku
Wyślij emailem

Kotleciki siekane - przepis krok po kroku


Krok 1

Kotleciki siekane

Kurczaka kroimy w kostkę. Żółty ser ścieramy na tarce. Koperek siekamy drobniutko. Do garnka lub miski wsypujemy nasze pokrojone składniki. Dodajemy również jajko, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę przyprawy do kurczaka, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką, nadając kształt kotleta. Smażymy z obu stron. Smacznego!


Kotleciki siekane

Kotleciki siekane

Kotleciki siekane

Średnia ocena 3.8 / 5. Ilość głosów: 11

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
ANAMI
ANAMI
8 lat temu

Dzisiaj zrobię to na obiad ! Już nie mogę się doczekać. Świetny blog !
Pozdrawiam