Lubicie na śniadanie pancakesy? 🙂 Ja od czasu do czasu lubię je zjeść, a szczególnie z dodatkiem świeżych sezonowych owoców (truskawki! <3) oraz syropu klonowego. Dzisiaj na śniadanie stworzyłam pancakesy z dodatkiem jogurtu greckiego. Na ich wierzchu umieściłam plasterki banana, a całość polałam sosem karmelowym (takim w tubce co się polewa lody). Całość wyszła tak pysznie, że na głodniaka szybko musiałam porobić zdjęcia bo bałam się, że burczący brzuch nade mną wygra i je zjem od razu. Niestety takie sytuacje już miały miejsce kiedy coś upiekłam, ugotowałam, przygotowałam do zdjęć, wracam, a ich już dziwnym zbiegiem okoliczności nie ma 🙂
Przepis na: Jogurtowe pancakes
Składniki:
- 2 jajka
- 1 mały jogurt grecki
- 7 łyżek mąki
- 1 łyżeczka sody
- 2 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
- banan
- sos karmelowy lub syrop klonowy
Zobacz również:
Jogurtowe pancakes - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 4
Komentarze