Opis przepisu
Jabłecznik na serku homogenizowanym- pyszne, proste ciasto z duuuuużą ilością jabłek i cynamonu. Zapach jaki panuje w całym mieszkaniu podczas jego pieczenia jest niezastąpiony! Zamiast jajek użyłam serka waniliowego, jabłka miałam dość słodkie więc nie dodawałam do nich zbytnio cukru. Jak dla mnie najlepiej smakuje na ciepło, chociaż na drugi dzień jest równie dobry.
Przepis na: Jabłecznik na serku homogenizowanym
Składniki:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 350 g margaryny (ok. 1,5 kostki)
- 400 g waniliowego serka homogenizowanego Danio
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
- 1,5 kg jabłek
- 1/2-1 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 16 g cukru waniliowego
- szczypta cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
- cukier puder do oprószenia
Zobacz również:
Jabłecznik na serku homogenizowanym - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 4
Krok 5
Komentarze