Zobacz również:
W miniony poniedziałek miałam okazję testować nowe menu restauracji FOOD&PEOPLE by PASTRAMI DELI. Znajduje się ona w Krakowie (przy ulicy Grzegórzeckiej 21). Oferuje ona dwa menu: PASTRAMI DELI MENU, a także FOOD&PEOPLE MENU. Oprócz tego ciekawie prezentuje się MENU LUDZI PRACY.
Czym jest właściwie PASTRAMI?
FOOD&PEOPLE MENU to autorskie dania i obsługa kelnerska, działająca na zasadzie “zamów, zapłać, weź numerek, czekaj na swoje wezwanie”. Może dla osób, którym nie zależy na czasie jest to wkurzające, lecz dla pracowników biurowców, którzy mają krótki czas na lunch jest to fajne rozwiązanie. Nowe menu opracował Bartek Dziektarz, który jest młodym, nowym szefem kuchni.
Na kolację zostali zaproszeni blogerzy i influencerzy. Dostaliśmy do wypróbowania nowe, ciekawie skomponowane dania w wersji degustacyjnej (na zdjęciach są mniejsze dania niż w rzeczywistości). Muszę przyznać, że niektóre były naprawdę rewelacyjne. Szef kuchni zaprezentował wymyślone przez niego menu, jednakże brał do serca uwagi od nas, tak aby potrawy były jeszcze lepsze i przyciągały nowych i stałych klientów.
Pulled pastrami – szarpane pastrami z kapustą czerwoną i konfiturą z cebuli w bułce mlecznej z sosem rosyjskim i jogurtowym
Sałatka z kozim serem, karmelizowanym słonecznikiem i trawą żubrową
Krem czosnkowy z grasicą i suszonym kwiatem kopru
Krzonówka – zupa chrzanowa z podwędzanymi ziemniakami i chorizo
Makaron domowy z dynią, sosem z orzechów laskowych i słoną ricottą
Polędwica z dorsza z karmelizowanym fenkułem, purre z palonego kalafiora i olejem z kopru
Gołąbki z kaszanką z jabłkiem i cząbrem oraz chipsem z parmezanu
Kurczak kukurydziany w wywarze mięsnym z suszonymi grzybami, soczewicą, paloną brukselką i szalotką