Dyniowe placuszki

4.9/5 (21 ocen)

Ilość porcji

8

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

15 min

Dyniowe placuszki

Na śniadanie przygotowałam dzisiaj świetne dyniowe placuszki. Do tradycyjnego ciasta na placuszki dodałam własnoręcznie przygotowane puree z dyni, usmażyłam z obu stron. Po usmażeniu oprószyłam je lekko cukrem pudrem oraz podałam z ulubioną konfiturką!

Ten piękny porcelanowy zestaw do kawy marki Altom Design pochodzi ze sklepu Pięknowdomu.pl.

Przepis na: Dyniowe placuszki

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki mleka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 100 g puree z dyni
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • konfitura Naturalnie owocowe Stovit
Wyślij emailem

Dyniowe placuszki - przepis krok po kroku


Wykonanie:

Dynię obieramy, kroimy, pieczemy przez ok. 20 minut w temp. 180 stopni, blendujemy na puree.

W misce miksujemy ze sobą wszystkie składniki na ciasto, pod koniec dodajemy puree z dyni.

Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, nakładamy każdy plaster jabłka zamoczony z obu stron w cieście. Smażymy po 2 minutki z każdej strony. Po ich przygotowaniu posypujemy lekko cukrem pudrem i podajemy z ulubioną konfiturą. Smacznego!


Dyniowe placuszki

Dyniowe placuszki

Dyniowe placuszki

Dyniowe placuszki

Piękno w domu

Średnia ocena 4.9 / 5. Ilość głosów: 21

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
zlapinska
zlapinska
7 lat temu

bajecznie pulchne Ci wyszły 🙂

http://www.zielonakuchnia.b

zlapinska
zlapinska
7 lat temu

bajecznie pulchne Ci wyszły 🙂

http://www.zielonakuchnia.blogspot.com