Chcesz sobie dogodzić pysznym obiadem? Koniecznie przygotuj drobiowe kieszonki nadziane pieczarkami i serem w sezamowej panierce! Muszę przyznać, że dawno tak dobrego obiadu nie jadłam 🙂 Pojedyncze piersi z kurczaka wystarczy ponacinać i nadziać je mieszanką wykonaną z drobno pokrojonych pieczarek, startego sera, przeciśniętego czosnku oraz rukoli. Drobiowe kieszonki wychodzą bardzo aromatyczne i smaczne.
Przepis na: Drobiowe kieszonki nadziane pieczarkami i serem
Składniki:
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- szczypta pieprzu ziołowego, soli
- 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
- 3 ząbki czosnku
Nadzienie:
- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli, pieprzu
- 1 łyżka śmietany
- 4-5 pieczarek
- 2 łyżki startego sera żółtego
- garść rukoli lub szpinaku
Panierka:
- 100 ml mleka
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki sezamu
Zobacz również:
Drobiowe kieszonki nadziane pieczarkami i serem - przepis krok po kroku
Krok 1
Na każdą pierś nakładamy nadzienie, a następnie złączamy piersi z farszem w środku.
Krok 2
Krok 4
Komentarze
Na niedzielny, rodzinny obiadek idealne!!!
Ale pyszne są takie nadziewańce 🙂