Wypiek prosto od serca – czyli urocze ciasteczka reniferki! 🙂 Już jakiś czas temu widziałam je na blogu Róży ( tu ) i tak mnie zachwyciły, że postanowiłam sobie swój sprawdzony przepis na maślane, kruche ciasteczka zamienić w reniferki. Uwielbiam święta pod wieloma aspektami. Szczególnie uwielbiam planować tydzień wcześniej konkretne dania i wypieki jakie będę serwować na Wigilię, następnie przygotowywać te wszystkie łakocie. Dekorowanie ciasteczek, pierniczków sprawia mi niesamowitą radość. Od razu czuję się o kilka lat młodsza i szczęśliwsza.
Przepis na: Ciasteczka reniferki
Składniki:
- 200 g mąki pszennej
- 100 g zimnego masła
- 40 g cukru pudru
- 1 jajko
Lukier:
- 1/2 szklanki cukru pudru
- kilka kropel wody
- 1 łyżka kakao
Dodatkowo:
- czerwone drażetki
Zobacz również:
Ciasteczka reniferki - przepis krok po kroku
Wykonanie:
Komentarze
ciasteczka cudowne 🙂 w smaku bardzo dobre i cieszą i dużych i małych 😉
Na prawdę piękne 🙂 Idealne na wigilijny stół, zwłaszcza jak zasiadają przy nim również dzieci 🙂
Ciasteczka niezwykle urocze 🙂 Będą wspaniałym prezentem świątecznym 🙂