Budyniowe naleśniki z serem

4.8/5 (93 ocen)

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

20 min

Budyniowe naleśniki z serem

Obiad w 20 minut? Budyniowe naleśniki z serem białym i rodzynkami sułtankami! Są naprawdę proste, a do tego pięknie pachną budyniem. Warto wypróbować 🙂 Sprawdź również klasyczny przepis na naleśniki.

Przepis na: Budyniowe naleśniki z serem

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 budynie waniliowe po 40 g każdy (proszek)
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 150 ml mleka
  • 200 ml wody gazowanej
  • 2 łyżki oleju + odrobina do smażenia

Masa serowa:

  • 300 g białego sera
  • 3 łyżki miodu Stovit
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka rodzynek sułtanek
Wyślij emailem

Budyniowe naleśniki z serem - przepis krok po kroku


Krok 1

Budyniowe naleśniki z serem

Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy cukier, olej, budynie (proszek), mleko, wodę gazowaną, mąkę. Całość miksujemy dosłownie 15 sekund aby jedynie składniki się połączyły. Smażymy z dwóch stron na odrobinie oleju.

Biały ser mieszamy z cukrem pudrem, miodem, śmietaną oraz rodzynkami sułtankami.

Naleśniki podajemy z białym serkiem. Smacznego!


Budyniowe naleśniki z serem

Budyniowe naleśniki z serem

Budyniowe naleśniki z serem

Średnia ocena 4.8 / 5. Ilość głosów: 93

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments