Obiad w 20 minut? Budyniowe naleśniki z serem białym i rodzynkami sułtankami! Są naprawdę proste, a do tego pięknie pachną budyniem. Warto wypróbować 🙂 Sprawdź również klasyczny przepis na naleśniki.
Przepis na: Budyniowe naleśniki z serem
Łącznie: 20 min
Składniki :
- 3 jajka
- 2 łyżki cukru
- 2 budynie waniliowe po 40 g każdy (proszek)
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 150 ml mleka
- 200 ml wody gazowanej
- 2 łyżki oleju + odrobina do smażenia
Masa serowa:
- 300 g białego sera
- 3 łyżki miodu Stovit
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka rodzynek sułtanek
Krok 1
Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy cukier, olej, budynie (proszek), mleko, wodę gazowaną, mąkę. Całość miksujemy dosłownie 15 sekund aby jedynie składniki się połączyły. Smażymy z dwóch stron na odrobinie oleju.
Biały ser mieszamy z cukrem pudrem, miodem, śmietaną oraz rodzynkami sułtankami.
Naleśniki podajemy z białym serkiem. Smacznego!