Opis przepisu
W tak piękną niedzielną pogodę aż żal siedzieć w domu! Przypuszczam, że wiele osób wybierze się poopalać nad wodę lub piknik w fajne, ciche miejsce – w takich sytuacjach świetnie sprawdzą się na przekąskę babeczki z kremem jagodowym <3 Kruche ciasto, krem mocno jagodowy i świeże jagódki na wierzchu- pyyychota! Równie dobrze można do kremu budyniowego dodać maliny lub inne owoce i wydaje mi się, że będą smakowały równie dobrze. Jeżeli szukacie również przepisu na orzeźwiającą, zimną lemoniadę to polecam Wam tą .
Przepis na: Babeczki jagodowe
Składniki:
- 400 g mąki pszennej
- 200 g masła
- 100 g cukru pudru
- 2 żółtka
- 2 łyżki zimnej wody
- szczypta soli
Krem jagodowy:
- 500 ml mleka
- 100 g cukru
- 100 g mąki ziemniaczanej
- 6 jajek (żółtka)
- 40 g masła
- 1 laska wanilii lub 16 g cukru z prawdziwą wanilią
- 200 g jagód lub borówek
Zobacz również:
Babeczki jagodowe - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Krok 3
Krok 4
Komentarze
Były pyszne!
Cieszę się, że posmakowały ❤️