Wypasiona jajecznica z kabanosem

4.7/5 (14 ocen)

Ilość porcji

2

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

10 min

Nie jadłeś jeszcze śniadania? Nie masz pomysłu co przygotować czy może wypróżniłeś lodówkę, a nie chce Ci się biec z rana do sklepu? 🙂 U mnie niestety doszło do takiej sytuacji i wydawało mi się, że nie wyczaruję nic ze składników w lodówce. A jednak! Udało mi się zrobić wypasioną jajecznicę na cebulce z papryką czerwoną, kabanosem oraz koperkiem, ale to co do niej dodacie zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Takie smaczne śniadanie od razu podnosi na nogi i dodaje dużo energii.

Przepis na: Wypasiona jajecznica z kabanosem

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 cebula
  • 1 kabanos
  • 1/2 czerwonej papryki
  • natka koperku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
Wyślij emailem

Wypasiona jajecznica z kabanosem - przepis krok po kroku


Krok 1

jajecznica z kabanosem

Na masełku smażymy pokrojoną drobno cebulkę. Gdy się zeszkli to dodajemy pokrojoną paprykę, kabanosa oraz koperek, smażymy na małym ogniu.


Krok 2

jajecznica z kabanosem

Wbijamy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Gotowe!


jajecznica z kabanosem

jajecznica z kabanosem

Średnia ocena 4.7 / 5. Ilość głosów: 14

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments