Co powiecie na śniadaniowe placuszki na słodko z dodatkiem szpinaku? Przygotowałam rano pyszne szpinakowo-budyniowe placuszki, zainspirowałam się przepisem (stąd). Od razu mówię, że dzięki dodatkowi temu, że dodałam budyń waniliowy to szpinak jest praktycznie niewyczuwalny. Wierzch polecam udekorować keksem jogurtu i dżemem z czarnej porzeczki 🙂
Przepis na: Szpinakowo-budyniowe placuszki
Składniki:
- 150 g rozdrobnionego szpinaku (użyłam mrożonego)
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 1 budyń waniliowy (proszek)
- 3 łyżki rozpuszczonego masła
- 2 łyżki miodu
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki mąki
- 100 ml mleka
Dodatkowo:
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- dżem o smaku czarnej porzeczki Stovit
Zobacz również:
Szpinakowo-budyniowe placuszki - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Komentarze