Masz teraz kilka dni wolnego? Zrób sobie na śniadanie puchate miodowe pancakesy z ulubioną konfiturką! 🙂 Gorąco je Wam polecam, bo są naprawdę rewelacyjne w smaku. Nie dodawałam do nich cukru, lecz płynny miód od znajomego pszczelarza.
Przepis na: Miodowe pancakesy
Łącznie: 15 min
Liczba porcji: 12
Składniki :
- 250 g mąki
- 1 szklanka mleka
- 3-4 łyżki miodu
- 2 jajka
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 4 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła
Dodatkowo:
- konfitura z wiśni Stovit
Krok 1
W misce w kilka sekund zmiksować ze sobą wszystkie składniki. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Na patelnię wlej odrobinę oleju, nakładaj za pomocą łyżki ciasta w kształcie koła, odwróć na drugą stronę każdego placka za pomocą łopatki. Smaż po 2 minutki z każdej strony. Po ich przygotowaniu można je podawać z konfiturą z wiśni oraz bitą śmietaną. Smacznego!