Miodowe pancakesy

4.7/5 (24 ocen)

Ilość porcji

12

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

15 min

Miodowe pancakesy

Masz teraz kilka dni wolnego? Zrób sobie na śniadanie puchate miodowe pancakesy z ulubioną konfiturką! 🙂 Gorąco je Wam polecam, bo są naprawdę rewelacyjne w smaku. Nie dodawałam do nich cukru, lecz płynny miód od znajomego pszczelarza.

Przepis na: Miodowe pancakesy

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 3-4 łyżki miodu
  • 2 jajka
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła

Dodatkowo:

Wyślij emailem

Miodowe pancakesy - przepis krok po kroku


Krok 1 

W misce w kilka sekund zmiksować ze sobą wszystkie składniki. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

Na patelnię wlej odrobinę oleju, nakładaj za pomocą łyżki ciasta w kształcie koła, odwróć na drugą stronę każdego placka za pomocą łopatki. Smaż po 2 minutki z każdej strony. Po ich przygotowaniu można je podawać z konfiturą z wiśni oraz bitą śmietaną. Smacznego!


Miodowe pancakesy

Miodowe pancakesy

Miodowe pancakesy

Miodowe pancakesy

Średnia ocena 4.7 / 5. Ilość głosów: 24

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Paula
Paula
6 lat temu

super pomysł na wygibasne sniadanko 🙂

Arek
Arek
6 lat temu

Zrobione na sniadanie ;p muszę przyznac, ze pierwszy raz mi wyszly tak puchate !

Olkaa
Olkaa
6 lat temu

Uzylam miodu od kolezanki i naprawdę wyszly bardzo podobne wizualnie do twoich 🙂