Będąc w tym roku nad polskim morzem pierwszy raz jadłam czekoladowe gofry. Tak mi posmakowały, że postanowiłam odtworzyć ten smak we własnej kuchni. Są bardzo proste i chrupiące. Ja je zaserwowałam z bitą śmietaną oraz konfiturą owocową – rewelka! 🙂
Przepis na: Czekoladowe gofry
Składniki:
- 300 g mąki pszennej
- 1/3 szklanki oleju
- 2 jajka
- 300 ml wody
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
- brzoskwinie Naturalnie owocowe firmy Stovit
- bita śmietana
Zobacz również:
Czekoladowe gofry - przepis krok po kroku
Wykonanie:
W wysokim naczyniu miksuję jajka z cukrem, dodaję resztę składników. Konsystencja ma być jak śmietana. Gdy gofrownica będzie dobrze nagrzana to nakładamy np. chochelką ciasto, dociskamy i czekamy chwilę aż ładnie się zarumienią z obu stron. Serwujemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Komentarze
dziekuje za przepis jutro postaram sie je zrobic ,cos innego,,,
dziekuje za przepis jutro postaram sie je zrobic ,cos innego,,,