Czekoladowe gofry

4.3/5 (66 ocen)

Ilość porcji

8

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

20 min

Czekoladowe gofry

Będąc w tym roku nad polskim morzem pierwszy raz jadłam czekoladowe gofry. Tak mi posmakowały, że postanowiłam odtworzyć ten smak we własnej kuchni. Są bardzo proste i chrupiące. Ja je zaserwowałam z bitą śmietaną oraz konfiturą owocową – rewelka! 🙂

Przepis na: Czekoladowe gofry

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 300 ml wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatkowo:

  • brzoskwinie Naturalnie owocowe firmy Stovit
  • bita śmietana
Wyślij emailem

Czekoladowe gofry - przepis krok po kroku


Wykonanie: 

W wysokim naczyniu miksuję jajka z cukrem, dodaję resztę składników. Konsystencja ma być jak śmietana. Gdy gofrownica będzie dobrze nagrzana to nakładamy np. chochelką ciasto, dociskamy i czekamy chwilę aż ładnie się zarumienią z obu stron. Serwujemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!


Czekoladowe gofry

Czekoladowe gofry

Średnia ocena 4.3 / 5. Ilość głosów: 66

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Roza Flower
Roza Flower
7 lat temu

dziekuje za przepis jutro postaram sie je zrobic ,cos innego,,,

Roza Flower
Roza Flower
7 lat temu

dziekuje za przepis jutro postaram sie je zrobic ,cos innego,,,