Zobacz również:
Dzisiaj mam dla was zupełnie coś nowego, czyli blender próżniowy GOTIE GBV-800, który jest rewolucją w przygotowywaniu napojów. To urządzenie wielofunkcyjne, potrzebne w każdej kuchni bez znaczenia czy gotujesz oraz przygotowujesz posiłki codziennie czy raz na jakiś czas.
Jest to blender, który stanowi połączenie blendera wysokoobrotowego wraz z urządzeniem, które odciąga powietrze tworząc próżnię w kielichu blendera. Jest to niewątpliwie przełom i zmiana technologii, którą oceniam zdecydowanie na piątkę z plusem!
Jesteś zabiegany/a pomiędzy pracą, szkołą, odbieraniem dzieci, siłownią itp? Dzięki blenderowi GOTIE możesz przygotować sobie rano soki, koktajle czy smoothie i wypić nawet wieczorem, ponieważ blender próżniowy GOTIE stwarza możliwość zachowania wszystkich składników mineralnych, witamin oraz aminokwasów bez ich utleniania w procesie rozbijania, a nawet w trakcie przechowywania w oczekiwaniu na wypicie swojego wcześniej przygotowanego soku, koktajlu czy smoothie.
BLENDOWANIE PRÓŻNIOWE
Jest to najważniejsza funkcja bez udziału powietrza, dzięki której można przyrządzać jeszcze smaczniejsze koktajle owocowe wraz z prawdziwie aksamitną konsystencją, piękną barwą oraz są pozbawione piany. Poprzez brak powietrza oraz bakterii tlenowych sprawia, że w ten oto sposób przygotowany napój posiada zdecydowanie większą trwałość. Swoje koktajle możesz bez problemu przechowywać w dodatkowych pojemnikach próżniowych, które znajdują się w zestawie. To sprawi, że nie straci on tak szybko swoich wszelkich właściwości zdrowotnych, aromatycznych i wizualnych.
Dla przykładu przygotowałam dwa soki owocowe z takich samych składników (1 jabłko, 1 banan, 1 pomarańcza, 200 ml wody) przy użyciu tradycyjnego blendowania (po lewej) i kilka minut później próżniowego (po prawej). Natychmiastowo różniły się kolorem i konsystencją. Sok przygotowany przy pomocy blendowania tradycyjnego się momentalnie rozwarstwiał, zaczęła się tworzyć pianka na wierzchu, oraz miał gęstszą konsystencję. Przy metodzie próżniowej sok był jednolity, nie rozwarstwiony i swoją konsystencję zachował przez kilka następnych godzin.
Chcesz skruszyć lód do kawy czy milkshake`a? Możesz to zrobić bez problemu, dzięki opcji pracy pulsacyjnej.
Warto wspomnieć, iż kielich blendera GOTIE wykonany został z tritanu. Jest to trwałe i nowoczesne tworzywo, pozbawione szkodliwych związków, w tym bisfenolu-A. Charakteryzuje się bardzo dużą odpornością mechaniczną i nie posiada największej wady szkła – jest nietłukący. W urządzeniu, w którym tak ważna jest szczelność, nie mogło zabraknąć uszczelek ze specjalnego, elastycznego silikonu. Demontowalne ostrze z wysokogatunkowej stali nierdzewnej posiada aż sześć noży tnących.
Co najważniejsze jest bardzo prosty i intuicyjny w obsłudze. Poradzisz sobie z jego obsługą bez jakiejkolwiek instrukcji. Wszystkie elementy są proste w montażu i demontażu. Dodatkowo posiada bardzo intuicyjne przyciski z jasno opisanymi funkcjami oraz gumowany uchwyt kielicha ułatwiają korzystanie z blendera. Za bezpieczeństwo odpowiada blokada, która uniemożliwia uruchomienie niepoprawnie złożonego urządzenia.
CECHY BLENDERA PRÓŻNIOWEGO GBV-800:
• moc: 800W
• BPA free – elementy pozbawione szkodliwego bisfenolu A
• sterowanie mikroprocesorowe
• funkcja miksowania w próżni lub tradycyjnie
• kielich z nowoczesnego tworzywa Tritan o pojemności 1.5L
• pojemnik próżniowy do przechowywania soków o pojemności 0.8L
• wyjmowany 6-ramienny nóż ze stali nierdzewnej
• tryb pracy AUTO
• funkcja pracy pulsacyjnej
• możliwość ręcznego wyboru prędkości obrotowej
PYSZNE PRZEPISY PRZYRZĄDZONE PRZY POMOCY BLENDERA GOTIE
Przepis na: Koktajl wieloowocowy ze szpinakiem
Łącznie: 5 min
Składniki:
- 2 garści świeżego szpinaku
- 1 pomarańcza
- 1 jabłko
- 1 kiwi
- 100 g truskawek
- 250 ml wody
Wykonanie:
Wszystkie składniki myjemy, dodajemy do kielicha blendera. Blendujemy tradycyjnie lub próżniowo.
Przepis na: Milkshake truskawkowy
Łącznie: 5 min
Składniki:
- 200 g truskawek
- 2 gałki lodów śmietankowych lub waniliowych
- 250 ml mleka
Dodatkowo:
- bita śmietana do dekoracji
Wykonanie:
Wszystkie składniki myjemy, dodajemy do kielicha blendera. Blendujemy tradycyjnie lub próżniowo. Jeżeli dodasz kostki lodu to należy użyć opcji pulsacyjnej.
Przepis na: Domowa kawa lodowa z syropem karmelowym
Łącznie: 5 min
Składniki:
- 200 ml kawy (zaparzonej i przestygniętej)
- 100 ml mleka
- 100 ml śmietanki kremówki 30 %
- 2 gałki lodów waniliowych
- 1 łyżka syropu karmelowego
- opcjonalnie kilka kostek lodu
Dodatkowo:
- bita śmietana do dekoracji
- starta czekolada mleczna
Wykonanie:
Wszystkie składniki myjemy, dodajemy do kielicha blendera. Jeżeli dodasz kostki lodu to należy użyć opcji pulsacyjnej.
Komentarze
super ten blender próżniowy gotie wygląda!!! jak się porozglądałam, to faktycznie tani, chyba sama się skuszę :))
Jeeju i tyle pysznych przepisów! Ten truskawkowy milkshake wygląda genialnie *.*
Ale super sprzęt <3
Kupiłam go jakis czas temu i jestem bardzo zadwolona. Jest chyba najtanszy ze wszystkich blenderow prozniowych jakie widzialam, a pracuje bez najmniejszych zarzutow ;p zgadzam się z rceenzją w 100 procentach. Pozdrawiam
Wygląda pycha :))
Genialny! Że też wcześniej nie wiedziałam o takich urządzeniach. Bardzo często piję koktajle a mój zwykły ręczny blender już wysiada “/ Super, że można dłużej przechowywać przyrządzone koktajle!
Świetny sprzęt, niezbędny w każdej kuchni ;]
Świetny blender 🙂 Bardzo ciekawa recenzja!