Wypasiony omlet

4.7/5 (104 ocen)
Przygotowując sobie taki wypasiony omlet możesz poczuć się jak prawdziwa królowa! Jeszcze lepiej smakuje, gdy ktoś poda Ci go do łózka :)

No takie śniadanko to ja rozumiem! Pyszne, proste i baaaaaardzo sycące 🙂 Nafaszerowane mnóstwem warzyw, przypraw, z lekkim akcentem żółtego sera. Po zjedzeniu takiego śniadanka od razu humor się poprawia i aż chce się iść do codziennych obowiązków.

Przepis na: Wypasiony omlet

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1/2 pomidora
  • 1/4 czerwonej papryki (ja użyłam marynowanej)
  • 5 dag żółtego sera
  • 2 plasterki szynki
  • kilka plasterków zielonego ogórka
  • 1/4 cebuli
  • natka pietruszki
  • przyprawy: sól, pieprz,
  • łyżka masła
Wyślij emailem

Wypasiony omlet - przepis krok po kroku

Krok 1

Wypasiony omlet

W miseczce za pomocą widelca mieszamy ze sobą jajka, dodajemy sól, pieprz.


Krok 2

Wypasiony omlet

Na deseczce kroimy: cebulkę, czerwoną paprykę, ogórka,szynkę, pomidora.


Krok 3

Omlet

Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżeczkę masła, wsypujemy cebulkę i smażymy do jej zarumienienia, dodajemy nasze pozostałe warzywa, mieszamy.  


Krok 4

Omlet

Po kilku minutach smażenia warzyw, odstawiamy. Na drugiej patelni znowu nakładamy łyżeczkę masła, wylewamy nasze roztrzepane jajka.


Krok 5

Wypasiony omlet

Obracamy nasz omlet na drugą stronę, nakładamy nasze warzywa na połówkę omleta, na wierzch dodajemy pokrojoną natkę pietruszki oraz żółty ser (starty bądź pokrojony w paseczki). Przykrywamy warzywa drugą warstwą omleta. Smacznego!


Omlet przepis

Omlet przepis

Średnia ocena 4.7 / 5. Ilość głosów: 104

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
9 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Justyna
Justyna
2 lat temu

Zrobiłam, pyyyyycha 🙂 Też dałam paprykę marynowaną i wydaje mi się, że taka jest lepsza niż surowa. U mnie było na obiad.

Paris
Paris
3 lat temu

Mam pytanie, na jakiej patelni najlepiej smażyć (chodzi mi o rozmiar)

Po Prostu Pycha
Po Prostu Pycha
3 lat temu
Reply to  Paris

Ja robię omlety na różnych patelniach 🙂 Masa powinna byc na tyle puchata zeby się nie rozlewała na boki tylko formuje się na większej patelni okrągły placuszek 🙂 Im większa patelnia tym lepsza żeby było łatwiej go obracac 🙂 ja uzywam czesto o srednicy 28 cm 🙂

Paris
Paris
3 lat temu

Dziękuję

Gosia
Gosia
8 lat temu

Wyglada super!

kamila
kamila
8 lat temu

Super, na pewno spróbuję zrobić 🙂

Sylwia
Sylwia
8 lat temu

Świetny! Lubię takie omlety!

Asia z Po Prostu Pycha
Po prostu pycha
8 lat temu
Reply to  Sylwia

Omlety są super! Fajnie sobie urozmaicać śniadanko 🙂