Warsztaty kuchni Lidla pt:"Kuchnia Polska"

5/5 (1 ocen)

Ostatnio miałam bardzo miłe przebudzenie… Odpalam laptopka, a tam e-mail z zaproszeniem na warsztaty kulinarne Kuchni Lidla, które miały się odbyć za kilka dni w Studiu CookUp Bielany w Warszawie. Warsztaty miał poprowadzić Karol Okrasa – szef kuchni. No i jak odmówić takiemu zaproszeniu? Momentalnie znalazłam sobie pociągi w obie strony. W końcu to moje drugie spotkanie z p. Karolem w przeciągu jednego tygodnia 🙂 <farciara> Nie mogłam się doczekać kiedy tam dojadę.

Nareszcie nadeszła sobota, czyli mój wyjazd do Warszawy. Tak abstrachując to właśnie sobie uświadomiłam, że nie byłam (nigdy!) przez 23 lata w Warszawie, a w przeciągu ostatnich 2 miesięcy to już mój 4 wyjazd, a już wiem , że zapowiadają się kolejne! Pomijając fakt, że troszkę miałam problem z trafieniem na miejsce warsztatów, lecz jak już tam dotarłam czekała na mnie gorąca kawa, rogal świętomarciński i mnóstwo blogerów.

Warsztaty zaczęły się od pokazu kulinarnego p. Okrasy (polędwica wołowa wraz z tą salsą była meeeeeega), następnie podzielono nas na grupy i przygotowywaliśmy różne przepisy z nowej książki p. Okrasy pt:” Kuchnia Polska”. Mój zespół przygotywał grzybową zupę z podgrzybków na zakwasie z pieczonym dorszem. Mniej więcej po dwóch godzinach wspólnego gotowania, każdy zespół przynosił przygotowane przez siebie dania i wspólnie próbowaliśmy tych pyszności 🙂 Jak dla mnie najlepszy był tatar z jelenia, tatar z łososia na grzankach, polędwica wołowa opiekana siankiem oraz nasza zupa… Ogólnie to chyba nie było potrawy, która by mi nie smakowała <3
Warsztaty kuchni Lidla

Warsztaty kuchni Lidla

Warsztaty kuchni Lidla

Warsztaty kuchni Lidla

Warsztaty kuchni Lidla

Warsztaty kuchni Lidla

Warsztaty kuchni Lidla

Warsztaty kuchni Lidla

Warsztaty kuchni Lidla

Warsztaty kuchni Lidla

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments