Zobacz również:
Niedawno miałam okazję uczestniczyć w świetnych warsztatach kulinarnych w Krakowie. Motywem przewodnim była kuchnia indyjska pełna smaku, aromatu i mnóstwa przypraw. Warsztaty odbyły się na ul. Urzędniczej, w studiu Kulinarne Kreacje. Jest to kameralne, lecz bardzo fajnie wykończone wnętrze, z mnóstwem sprzętu. Na takich spotkaniach są zwykle grupy ok. 12-osobowe, dzięki czemu dany szef kuchni może na spokojnie do każdego podejść, coś podpowiedzieć, nauczyć i wytłumaczyć pewne tajniki kuchni. W końcu takie warsztaty powinny polegać na tym, aby jak najwięcej z nich wynieść i własnoręcznie przygotować jak najwięcej dań.
Wspólnie przygotowaliśmy takie dania:
- Keema Samosa – pierożki z mięsnym nadzieniem
- Mullagatanni – zupa
- Murgh Marsala – kurczak po pendżabsku
- Dip kokosowy
- Masala Chai
- Aam ki lassi – Lassi mangowe
Komentarze
Dania wyglądają pysznie. Kto prowadził warsztaty? Wydaje mi się, że to inny prowadzący niż
Oj niestety nie pomogę, ponieważ warsztaty były 5 lat temu i nie pamiętam 🙂
Byłam dwa razy na warsztatach w kulinarnych kreacjach. Zmiana lokalu na mniejszy i upchanie w nim 14 uczestników to nie najlepszy pomysł. Prowadzący Maciej Kopczyński wywiązał był prowadzącym i na prawdę współczuję tak dużej grupy. Ludzie przekrzykiwali się. Nie lubię takiego czegoś.
Polecam Kulinarne kreacje – super atmosfera 🙂
Tez bym chętnie poszla na takie warsztaty ;D
robiłam, ekstra wyszla!