Zobacz również:
Może pamiętacie jak jakiś czas temu brałam udział w akcji Rama smaż jak szef kuchni ” 100 pomysłów na…”. Przygotowałam schab pieczony z morelami, śliwkami oraz kozieradką.
Wczoraj (14.01.2017 r.) odbył się finał akcji – warsztaty z szefem kuchni Pascalem Brodnickim. Warsztaty odbyły się w Food Lab Studio w Warszawie. Było baaaaardzo smacznie, ciekawie i można było się sporo nauczyć. Mój zespół przygotował rozgrzewającą zupę z batatów, marchwi i mleczka kokosowego. Inny zespół, jako główne danie przygotował smażoną rybę podaną na grzybach. Jak dla mnie absolutnym zaskoczeniem był deser – francuski tost z chałki podany z sosem z pomidorków koktajlowych (też byłam w szoku!), lodami waniliowymi i sosem pomidorowo-karmelowym. Do końca nie mogłam uwierzyć, że przygotowane na słodko pomidorki mogą tak niesamowicie smakować! 🙂
Na miejscu był też juror TopChefa Grzegorz Łapanowski.
Zapraszam do fotorelacji!
Komentarze
WOW!!! Super! 🙂