Opis przepisu
Wczoraj mój chłopak zaprosił mnie na pyszną kolację do restauracji. Właśnie takie danie sobie zamówiłam- roladkę drobiową zawiniętą w szynkę szwarcwaldzką oraz purée z marchwi. Dodatkowo serwowana na świeżej rukoli- Mniaaaaaaaam! Już w drodze do domu obmyślałam plan jak to pyszne danie odtworzyć samemu w mojej kuchni. Nie było to takie trudne jak myślałam. Najlepiej przygotować mięsko dzień wcześniej, natrzeć je porządnie czosnkiem oraz przyprawami i wstawić je na noc do lodówki. No po prostu pycha!
Przepis na: Roladka drobiowa zawinięta w szynkę szwarcwaldzką plus purée z marchwi
Składniki:
Roladka drobiowa:
- 1 kg filetów z piersi kurczaka
- 4 ząbki czosnku
- szczypta soli i pieprzu
- szczypta przyprawy do kurczaka
- kilka plasterków szynki szwarcwaldzkiej
- 1/2 papryki
- 2 łyżki pesto z suszonych pomidorów
Purée z marchewki:
- 3 marchewki
- 2 ziemniaki
- 1 łyżka masła
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta curry
- szczypta vegety
Zobacz również:
Roladka drobiowa zawinięta w szynkę szwarcwaldzką plus purée z marchwi - przepis krok po kroku
Krok 1
Krok 2
Krok 3
Krok 4
Komentarze
z pewnością musiało być pyszne! tak się zastanawiam co można by było jeszcze włożyć w środek zamiast papryki 🙂 A to pesto czerwone jest ostre?
Ja użyłam czerwonego pesto z suszonych pomidorów. Nie jest ostre 🙂