Warsztaty Kuchnia Polska na słodko według Pawła Małeckiego

0/5 (0 ocen)
26 listopada 2016 r. miałam okazję uczestniczyć w baaaardzo słodkich warsztatach w w Studiu CookUp Bielany w Warszawie.
Bardzo Świąteczne warsztaty kulinarne: Kuchnia Polska według Pawła Małeckiego.. <3 Byłam niesamowicie zadowolona z faktu, że w końcu mam szansę wzięcia udziału w cukierniczych warsztatach i to z słynnym Pawłem Małeckim – mistrzem Polski w cukiernictwie, twarzą Cukierni Lidla. Bardzo dużo się od niego uczę oglądając filmiki zamieszczane na stronie kuchnialidla.pl, lecz na żywo to przecież całkiem coś innego!
Paweł wybrał trzy przepisy, które znajdują się w jego najnowszej książki, którą wydała kuchnia Lidla. Jak zwykle podzieliliśmy się na kilka grup i zaczęliśmy brudzić fartuchy 🙂 Tradycyjnie poznałam mnóstwo nowych twarzy, a tak przy okazji mówiąc jest to świetne uczucie kiedy się komuś przedstawiasz z imienia i nazwiska i ten ktoś Ciebie nie kojarzy, ale jak się wymienicie nazwą bloga to od razu “Oooo znam Twojego bloga, widziałam, że ostatnio brałaś udział w warsztatach w… ” No i kiedy zaczyna się pojawiać temat gotowania, minionych warsztatów, eventów kulinarnych – jest to dla blogerek temat rzeka, więc baaardzo szybko można nawiązać nowe kontakty 🙂
Przepisy jakie wykonaliśmy w czasie 4 h warsztatów:
Ucierane ciasto maślane z jabłkami i maślaną kruszonką
Serowe oponki z sosem malinowym
Piernik staropolski
Warsztaty Kuchnia Polska
Warsztaty Kuchnia Polska
Warsztaty Kuchnia Polska
Warsztaty Kuchnia Polska
Warsztaty Kuchnia Polska
Warsztaty Kuchnia Polska
Warsztaty Kuchnia Polska

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments