Sznycelki z żółtym serem

5/5 (2 ocen)

Ilość porcji

4

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

25 min

Kupując karkówkę miałam całkiem inny pomysł na dzisiejszy obiad. Zamierzałam ją upiec lecz ostatecznie zmieliłam mięsko i postanowiłam zrobić całkiem coś innego. Sznycelki z żółtym serem to pomysł na bardzo szybki, smaczny obiad. Jak dla mnie idealnie smakują z ziemniaczkami (koniecznie posypanymi świeżym koperkiem ), oraz surówką Colesław lub puree z marchewki.

Przepis na: Sznycelki z żółtym serem

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • Szczypta przyprawy do mięsa mielonego
  • 5 dag startego żółtego sera
  • 1 kajzerka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
  • 4 łyżki bułki tartej
Wyślij emailem

Sznycelki z żółtym serem - przepis krok po kroku


Krok 1

sznycelki

Na rozgrzaną patelnię nalewamy olej, wsypujemy pokrojoną cebulkę, podsmażamy, zdejmujemy z ognia. Mięso mieszamy wraz z cebulką, startym żółtym serem, mąką, przyprawami oraz jajkami. Kajzerkę lub dowolną inną bułkę namaczamy w wodzie, wyciskamy z nadmiaru wody, dodajemy do mięsa.


Krok 2

sznycelki

Mieszamy wszystko razem i lekko mokrymi rękami zagniatamy mięsne kuleczki. Obtaczamy je z obu stron w bułce tartej, smażymy. Smacznego!


sznycelki

sznycelki

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
kinia1710
kinia1710
1 rok temu

Pycha 🙂
Zrobiłam dziś na obiad dzieciom i mężowi bardzo smakowało :⁠-⁠)